Jump to content

HZZO - poziv na platež troškova DZO-a


tomy555

Preporučene objave

Ugovorio sam u HZZO-u policu dopunskog zdrastvenog osiguranja u trajanju od 02.10.2010. do 02.10.2011. godine. Dva mjeseca prije isteka police, poslodavac mi je počeo uplaćivati dopunsko osiguranje u drugom osiguranju pa sam odlučio da policu u HZZO-u neću produžiti. Proučio sam uvjete i točku XIV. u kojoj piše "Nakon isteka osiguravateljnog razdoblja od godine dana ugovor će se smatrati važečim i za naredno razdoblje od jedne godine pod uvjetima određenim ovim Općim uvjetima, ako se osiguranik/ugovaratelj u roku od najkasnije 60 dana prije isteka ugovorenog razdoblja pisano ne izjasni da ne želi produljenje sklopljenog ugovora". Sastavio sam dopis u kojem sam naveo da ne želim da mi se ugovor produlji i poslao sam ga 60 dana prije isteka police. Dana 25.10.2013. dobio sam od HZZO-a dopis u kojem piše sljedeće : POZIV NA PLATEŽ TROŠKOVA.... Uvidom u poslovne knjige Zavoda, utvrđeno je da ste, koristeći se policom DZO-a broj ******, na teret DZO-a ostvarili trošak od 3.692,11 kn. Kako je Vaš ugovor o DZO-u raskinut/otkazan dana 01.10.2011. godine, a navedeni trošak premašuje iznos uplaćene premije (960,00kn), to Vas, ovim putem, pozivamo, da u roku od 15 dana od primitka ovog poziva, namirite razliku između učinjenog troška i uplaćene premije, u iznosu od 2732,11 kn. Ukoliko ne postupite po ovom pozivu naplatu ćemo zatražiti sudskim putem. U privitku sam dobio uplatnicu sa iznosom od 2.732,11 kn i analitičku karticu sa ispisom svakog troška koji sam napravio po polici u to vrijeme. Bio sam na artroskopiji itd. I sad da li ja to moram platiti ? Jer ukoliko ja plaćam baš svaki trošak koji sam napavio po polici DZO-a onda mi osiguranje nije ni trebalo.... Molim ako mi netko može razjasniti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete si to razjasniti sami i to na način da vidite opće uvjete (sve točke ne samo jednu) koje ste gore naveli samo dio koji se odnosi na raskid police, no ne i za ovaj dio za koji Vas terete.

 

Probajte to tamo naći pa aku bude kavih nejasnoća, tu smo uz napomenu da nemm ni najmanju namjeru ulaziti u nešto što je unaprijed propisano kako je to već propisano i za koji je iznos umanjen dio troška sudjelovanja i to onaj za uplaćene premije, dakle ne stoji baš da plaćate svaki trošak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ali nije mi jasno što im to znači neplaćena premija, pročitala sam i shvatila sam to na način da ako ništa nisam platila da se polica ukida, i nakon razgovora sa gospodinom koji vodi njihove ovrhe, on mi je rekao da sve što sam mu navela ima smisla ali da bi mi bilo najbolje uzeti odvjetnika da mi on to sve na sudu upakira, jer da bi mi on najrađe rekao što moram im reći ali da ne može, tako da sam zbunjena cijelom situacijom, moram ili im nisam dužna platiti toliko dugovanje, obzirom da ništa od navedenog nikad nisam ni podmirila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija