Jump to content

Stambeni kredit


djobsivac

Preporučene objave

Sredinom rujna mjeseca 2013. godine obratila sam se djelatniku Splitske banke sa upitom što je sve potrebno za predavanje zahtjeva za dodjelu stambenog kredita na moje ime. Nakon uvida u moje podatke i na moj izričiti upit da li će postojanje stambenog kredita na ime mog supruga, a u kojem sam ja jamac a podignut je na iznos od 120.000 maraka prije 13 godina, i koji je u tom trenutku ostao za otplatu protuvrijednost 15000 eura predstavljati smetnju u realizaciju novog kredita, isti je odgovorio da neće predstavljati problem zbog relativno malog ostatka duga kredita. Upućena sam što mi je potrebno od potrebne dokumentacije za predaju zahtjevu.

Nakon toga vršim uplatu kapare za stan po predugovoru, zatvaram račun u svojoj banci i otvaram novi u Splitskoj banci, brat kao financijski sudužnik sa primanjima oko 5000 dolara otvara devizni račun također u Splitskoj, kao i dostava raznih potvrda, uvjerenja. MBG, OIB i itd, plaćanja procjene stana i svega što je traženo od mene.

Nakon otprilike mjesec ipol dana odbijen mi je zahtjev za kredit uz obrazloženje da moj suprug na svoje ime ima stambeni kredit, te da se ne odobrava daljnja zaduženost supružnika.

Molim pravno tumačenje da li banka ima odgovornost ne zbog poslovne odluke da je odbila moj zahtjev za kredit, već što je svojim postupcima

prouzročila moje velike financijske troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija