Jump to content

Razlika u prijavi


Detektiv

Preporučene objave

Pa u principu, neke suštinske razlike nema. Svaka kaznena prijava, ako se zaprimi u tom obliku, mora ići Državnom odvjetništvu na odluku, koje će je onda "proučiti", pa potom ili odbaciti ili podignuti optužnicu. Samu obradu većinski radi policija po nalogu DO-a i uz njihovu kontrolu.

 

Ako je prijava podnesena policiji, i radi se o nekom "čistom" KD-u, onda će oni odmah obaviti obradu u okviru svojih zakonskih ovlasti, pa potom dostaviti prijavu i rezultate obrade DO-u, koji onda ako smatra da ima sve što je potrebno za odluku, ili donosi rješenje o odbačaju ili poziva osumnjičenika na tzv. prvo ispitivanje (priprema za optuženje). Ako pak DO smatra da nema sve što mu je potrebno, nalaže policiji provođenje dodatnih radnji kako bi se prikupili podaci na temelju kojih bi se mogla donijeti meritorna odluka.

 

Ako se radi o kompliciranom predmetu, tada policija odmah dostavlja prijavu DO-u (često i ne u obliku KP, već posebnog izvješća) i tada DO odmah u startu daje naloge što treba napraviti i na koji način te u kojem roku.

 

Naravno, KP se može podnijeti direktno DO-u, ali tada se ona automatski "spušta" policiji uz nalog što treba napraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija