Jump to content

ostavinska


mateo11

Preporučene objave

Poštovani,

nakon smrti oca imali smo ostavinsku raspravu ja, majka i dvije sestre.

Naime jedna od tih sestra pošto ne živi u RH opunomoćila majku da raspolazeže njenim dijelom. Naime, majka i druga sestra su se odrekle svojih dijelova u moju korist, tejmajka dio za koji je bila opunomoćena od stranesestre koja zivi vanka takodjer odrekla se u korist mene. Sad me zanima dali ta sestra moze trazitisvoj dio i dali je zastupila nekakva zastara. Naime rasprava se dogodila 2010 godine i ta sestra je upoznata sa svime i dobila je ostavinsko rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Formalno je sve pokriveno, a to je za JB-a dovoljno. A to što sestra očito nije specificirala sadržaj punomoći dovoljno određeno, to bi moglo i njoj predstavljati velik problem kod dokazivanja svojih navoda. Međutim, vidjet ćete sve s vremenom. Možda sam i ja prejudicirao parnicu, jer sam zaključivao iz tonaliteta vašeg posta (iz kojeg ispada kako je sestra nezadovoljna ovakvim raspletom). Ali kao što sam rekao - vrijeme će sve pokazati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne davite uopće.

 

Pa gledajte, kako sam rekao formalno je sve prošlo u redu. Sestra je dala majci punomoć (nedovoljno specificiranu), majka je postupila kako je postupila, JB je obavio svoje i uknjižba je išla automatizmom. Pa ne mislite valjda da će JB ili ZK sud nazivati vašu sestru i pitati : "Čujte, je li istina da ste vi doista opunomoćili svoju majku da se odrekne vašeg dijela nasljedstva iza oca?"

 

Naravno da neće. Procedura je poštivana i to je to. Zasad. A ako se sestri to ne sviđa, onda neka reagira. Ako će moći dokazati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija