Jump to content

Diners- protupravna naplata?!


Klupe

Preporučene objave

Diners kartica zakljucena (vracena u poslovnicu i prerezana), dug podmiren u cijelosti prema njihovom izracunu i u roku naznacenom na uplatnici i u poslovnici (dakle, sve kristalno cisto i korektno).

 

Godinu dana kasnije racun blokiran. U intervalu od te godine dana promjenjena adresa za dostavu poste tako da nisam imao nikakvog saznanja o postupku koji se vodi.

 

Zanima me, da li Diners temeljem Ugovora ima pravo naknadno naplacivati moguca potrazivanja iz tog Ugovora nakon sto je taj Ugovor konzumiran (dakle, kartica vracena i zatvoreno dugovanje po njihovom obracunu na dan raskida Ugovora) ili se tu radi o protupravnoj naplati (mozda cak kazneno djelo)?

 

Oni tvrde da su naknadno dobili jednu ratu racuna za vip (trajni nalog) koji su platili. Zanima me zasto su proveli placanje na kartici koju su obustavili (raskinuli ugovor...) te da li je to "njihov problem" i ovdje samo hvataju u mutnom jer su neorganizirani/neazurni/slampavi/bahati.

Da li su za naplatu potrazivanja mogli iskoristiti Ugovor koji su potpisali i prethodno raskinuli ili su morali za taj iznos krenuti u parnicu te bi im Ugovor sluzio samo kao dokaz, a ne kao temelj direktno kretanje u ovrhu, tuziti pa tek onda doci do eventualne ovrsne isprave?

 

Ne bjezim ako je ta jedna sitna rata vipa promakla pa je naplacena od njih u tom medjurazdoblju, ali mi se ne svidja da oni tim Ugovorom jos godinama mogu "krpati" svoj slamperaj u knjigovodstvu i (kako danas ne salju opomene) temeljem tog istog Ugovora ovrsiti sve sto im se god svidi godina u buducnosti..

 

Sluzba za korisnike je beskorisna, bezobrazna, a dalje od njih je nemoguce doci.

 

Hvala na odgovorima

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija