Jump to content

prijetece pismo


minha

Preporučene objave

Postovani,

 

Imam pitanje u vezi clanka 139 kaznenog prava. Moj otac je u meni neobjasnjivom trenutku ludosti napisao prijetece pisme nacelniku opcine, prijeteci mu "da ce dobiti metak ako i dalje nastavi ciniti zlodjela" (prosirivanje groblja tik do nase kuce). Policija je vec izvrsila ispitivanje i usporedbom rukopisa dokazala da je on doista napisao to pismo. Sto je najgore, moj otac je u cijeloj ovoj neugodnoj situaciji jako neracionalan i i dalje negira cak i nama u obitelji da je on napisao to pismo i odbija potraziti pomoc odvjetnika. Sto ce se dogoditi ako i dalje nastavi s takvim stavom? Molim vas savjet... :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto ce se dogoditi ako i dalje nastavi s takvim stavom?

 

Morate ga urazumiti pod svaku cijenu.

 

Daleko povoljnije za njega bilo bi da surađuje i prizna kazneno djelo, jer dokazi su neoborivi. Inaćenjem neće ništa postići, dapače dignut će živac prvo državnom odvjetniku, a onda i sucu.

 

Inače, radi se o kaznenom djelu prijetnje iz čl. 139. st. 3. KZ-a, budući načelnik ima svojstvo službene osobe. Propisana kazna zatvora za navedeno kazneno djelo je od 6 mjeseci do 5 godina. Ako je ocu ovo prvo kazneno djelo, mogao bi se izvući sa uvjetnom, ali ako će se inatiti - sve opcije su otvorene.

 

Urazumite ga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na brzom odgovoru. Svaka pomoc u ovom meni teskom trenutku je dobrodosla. Nadam se da cu ga moci urazumiti. Ne razumijem sto mu je u glavi pa ce biti tesko. Cini mi se da nema namjeru naci odvjetnika- moze li se on sam braniti, priznajuci kazneno djelo; ili pod svaku cijenu mora ici na sud s odvjetnikom? I da li ova policijska istraga znaci da je nacelnik podigao tuzbu; ima li smisla da ja pokusam razgovarati s nacelnikom? Jos jednom puno hvala na pomoci.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema problema, Minha...

 

...moze li se on sam braniti, priznajuci kazneno djelo; ili pod svaku cijenu mora ici na sud s odvjetnikom?

 

Ako se otac ne nalazi u istražnom zatvoru ili ako neće biti podignuta optužnica za kazneno djelo počinjeno u neubrojivom stanju - ovaj slučaj ne iziskuje tzv. obveznu obranu. Dakle - može se braniti i sam.

 

I da li ova policijska istraga znaci da je nacelnik podigao tuzbu;

 

Kaznenu prijavu.

 

...ima li smisla da ja pokusam razgovarati s nacelnikom?

 

Savjetujem vam da to izbjegavate, jer bi se moglo krivo shvatiti. Radije, ako već baš želite - napišite pismo ili mail u kojem se ispričavate (odnosno još bolje - otac), poslati preporučeno s povratnicom. Ali doista samo isprika i žaljenje što je do svega toga došlo, ništa drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija