Jump to content

MOlim hitan i konkretan odgovor


anonimno

Preporučene objave

situacija:

Osoba kja samnom nije imala nikakve poslovne odnose tuzi mene za povrat uplate koju je uplatio u firmu d.O.o. gdje sam ja bila vlasnik i to 1989. Tuzbu podize 2003.dobiva spor jer mi nije dostavljen poziv koji sudac stavlja na ogl .plocu ni ne pokusavajuci mi ga dostaviti.za mjesec dana donosi presudu u korist tuzitelje za povrat uplatesa kamatama i to se penje sa nekih 10 000 DEM na 1 200 000 Kn.presuda postaje pravomocna i ja za nju saznajem tek kad je dao zahtijev za ovrhu na kuci gdje zivim i koja je u mom vlasnistvu.Sud odbija moju zalbu jer je presuda pravomocna.te odredjuje rociste za prodaju kuce.

Zanima me, kako sumnjam u spregu njegovog odvjetnika i suca koji je donio 1.presudu ,dali mogu dici kaznenu prijavu

1.protiv tuzitelja jer je prikazao laqzno i nepostojece potrazivanje prema meni

2.suca jer je prihvatio tuzbu bez materijalnih dokaza.Jer je donio presudu bez pokusaja da meni dostavi poziv i najvaznije sudsku odluku.

 

nisam pravnik i mozda izgleda nevjerojatno ali molim Vas re4cite mi gdjr da pocnem i pokusam zaustaviti ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...rado samo ne znam kojeg..jer stvarno nemam novaca ni za placat redovne racune..a jedan mi je uzeo 2x 2500 kn za tuzbu oko dokazivanja da sam stanovala na adresi na adresi gdje sam u to vrijeme i bila prijavljena i u tuzbi je napisao krive adrese..tj..pomjesao adresu privremenog boravka i stalnog prebivalista,napominjem da su obje bile uredno prijavljene na MUP-u,i to na nacin da je ulicu adrese iz zagreba napisao kao adresu u drugom gradu i obrnuto.Na raspravu je dosao vjezbenik koji je sutio a sudkinja (ista koja je to ucinila ranije..mislim donjela takovu presudu)meni nije dozvolila nista reci i izgubili smo spor.o Tome me je obavijestio na krivu adresu(POmijesane ulice i gradovi) pa je njegova obavijest putovala 24 dana dok nije stigla do mene i vise nije bilo prava na zalbu...sto da radim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u spisu je vidljivo da dostave poziva i odluke sutkinja nije pokusala dostaviti..ni postom ni dostavljacem..

 

u prethodnom threadu o istom slucaju (a u kojem sam vam vec dao savjet) ste naveli kako vam je dva puta pokusana dostava poziva na tocnu adresu na kojoj ste zivjeli, ali da ga oba puta niste podigli jer "niste bili u gradu"... pa se i treci put neki pismen vratio, ne znam vise iz kojeg razloga, pa ste se u medjuvremenu jos i prijavili na adresi u drugom gradu, ali o tome niste obavijestili sud, pa kao kulminacija svega, niti vas odvjetnik sudu na njegov zahtjev nije mogao pruziti podatke o vasem prebivalistu...

 

ako sam sve to dobro razumio, jako tesko a bi u postupanju sudova bilo ikakvog propusta, a kamoli kaznenog djela - ovakva nemogucnost osiguravanja vaseg prisustva predstavlja opstrukciju postupka i u pravilu rezultira ovim s cime ste sada suoceni... to je i "izmisljeno" bas zato da bi se strankama onemogucila opstrukcija.

 

inace, i dalje ostajem pri prethodnom savjetu, ako su istekli rokovi za ustavnu tuzbu, i ako ste uvjereni da su pojedini suci koji su presudjivali u vasem predmetu pocinili kaznena djela, obratite se nadleznom drzavnom odvjetniku...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedan mali detalj: da li Vam je osobno ili Vašem odvjetniku u trenutku kad je bio opunomoćen presuda ikada doista službeno dostavljena?

 

Što Vam znači: Saznala sam za presudu, bila je na oglasnoj ploči... .

 

Ako nije dostavljena Vama, zatražite od suda dostavu na Vašu adresu i od trenutka te dostave počinju teći rokovi za izvanredne pravne lijekove (ponavljanje, ustavna tužba). Redovne više ne možete koristiti jer je pravomoćna.

 

Može biti problema oko priznavanja takvog računanja vremena, ali to je ipak više nego ništa.

 

Zahtjev za ponavljanje možete sastaviti sami, radi se o pozivanju na jedan čl. ZPP, a za sastavljanje ustavne tužbe postoje upute na www.usud.hr. Imate tamo i hrpu objavljenih presuda koje se isplati proučiti.

 

Bolje bi bilo da to napravi odvjetnik, ali ako ne možete tako, probajte sami.

 

Ako ste presudu u jednom trenutku ipak službeno preuzeli, onda ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija