Jump to content

Ovrha zbog kredita nakon 8 godina.


alexsagi

Preporučene objave

Poštovanje i lijepi pozdrav.

 

Imam naime slijedeći problem.

Još davne 2004 i 2005 imao sam dva kredita i redovan posao i mogao sam te kredite otplaćivati.

Nakon nekog vremena dobio sam otkaz kao višak. Bio sam na burzi oko 2 godine i za to vrijeme nisam plaćao kredite. U međuvremenu su pokrenute ovrhe sudskim putem (da budem precizniji prijedlozi).

Ponovno se zapošljavam i ubrzo nakon početka rada, kreće mi ovrha na jedan od kredita sustegom 1/3 plaće koji sam u potpunosti isplatio. U međuvremenu nisam ništa znao što je sa drugim kreditom.

Problem je slijedeći: nedavno saznajem da je sudska ovrha išla u 11 mjesecu prošle godine bez mojeg znanja i postaje pravomoćna mjesec dana kasnije. Napominjem da nisam primio nikakvu obavijest o pravomoćnosti ovrhe i da mi je rok za žalbu prošao.

Budući da sam svih ovih godina isplaćivao jedan kredit i nisam bio u mogućnosti plaćati drugi, na taj drugi su mi (ne znajući) nabili godišnje kamate koje su prešle dvostruku vrijednost kredita. Početkom ove godine ovrha mi je sjela na račun.

 

Imam li kakve mogućnosti i nade sada, nakon tog saznanja, podnijeti žalbu sudu na odluku o ovrsi i da li postoji mogućnost da se ta ovrha obustavi i da li postoji dogovor sa ovrhovoditeljem u vezi kamata i njihovog smanjenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, prijedlog za ovrhu se podnosi i rješenje o ovrsi se donosi i bez znanja ovršenika. to je uvijek tako. ako je rješenje postalo pravomoćno, to znači da je netko potpisao dostavnicu (vi ili netko od vaših ukućana) ili da je dostavljeno na oglasnoj ploči suda. ova druga opcija se često dešava ako ovršenik (Vi) ne stanuje na adresi na kojoj mu je prijavljeno prebivalište, pa ako mu se dostava ne može ovršiti na a dresu prebivališta, sud ju kači na oglasnu ploču i nakon osam dana se uzima kao da je dostava uredno izvršena.

To je prvo što bih ja na Vašem mjestu provjerio. ako je dostavljena naoglasnoj ploči, ne vidim što možete.

ako nije možete podnijeti zahtjev za povrat u prijašnje stanje tvrdeći da niste potpisali dostavnicu. ako se taj zahtjev usvoji, stavljate se u poziciju u kojoj ste bili prije propuštanja roka i možete podnijeti žalbu (kao da ste ju podnijeli na vrijeme).

međutim, valja imati na umu i to da, ukoliko se radi na o ovrsi na temelju ovršne isprave, niti to Vam neće puno pomoći, jer žalba ne odgađa provedbu takvog rješenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija