Jump to content

Imam li pravo na božićnicu?


Rijeka1

Preporučene objave

Poceo sam raditi u jednoj firmi 01/12/2010. Prvu bozicnicu sam dobio odmah u tom istom mjesecu ali samo za taj period koji sam radio u toj godini. Znaci za tih 20 - 25 dana. Radio sam u toj istoj firmi pune 3 godine do 30/11/2013. Zadnju bozicnicu nisam dobio jer je ona isplacena u 12 mjesecu uz obrazlozenje da vise nisam zaposlenik firme. Imam li pravo na bozicnicu za tih 11 mjeseci koje sam radio u toj godini?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Božičnica nije pravo iz Zakona o radu već se na nju ima pravo ukoliko to kolektivni ugovor ili pravilnik o radu propisuju.

 

Ne znamo u kojoj djelatnosti radite da bi znali da li Vas veže koji kolektivni ugovor, a niti da li poslodavac isplaćuje božićnicu temeljem pravilnika o radu.

 

Najprije Vam zahvaljujem na odgovoru.

Inace sam radio kao vozac autobusa. Cinjenica je da su svi zaposlenici u firmi dobili bozicnicu osim mene uz obrazlozenje da na dan isplate bozicnice vise nisam bio zaposlenik firme. Po meni sam ju trebao dobiti umanjenu za jedan mjesec (prestanak radnog odnosa 30/11). Da li sam u pravu?

lp.

:zbunj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija