Jump to content

Natječaj u bolnici - Zakon o državnim službenicima? pomoć


foxy

Preporučene objave

Da li natječaj za zapošljavanje u bolnici ( konkretno KBC-u Zagreb ) podliježe Zakonu o državnim službenicima, ako ne po kojem se zakonu regulira zapošljavanje u bolnicama.

Naime prijavio sam se na natječaj za posao u bolnici i naravno nisam primljen, odluka je objavljena bez datuma i mogučnosti žalbe ( u formi primljeni su AB, CD i ništa više ). Glavna pravnica kadrovske službe ( bio sam kod nje na razgovoru i tražio obrazloženje odluke ) tvrdi da nema pravnog lijeka na odluku odnosno da ne postoji mogučnost žalbe??

Da li je to moguće da na odluku o zapošljavanje u javnoj ustanovi ( KBC Zagreb ) ne postoji nikakva mogućnost pismene žalbe na odluku?

Oni neće slati pismene obavijesti svim kandidatima iako u Zakonu o državnim službenicima piše

 

Članak 52.

 

(1) Izabrani kandidat prima se u državnu službu rješenjem čelnika tijela ili službene osobe u opisu poslova koje je rješavanje o tome, sukladno propisima o ustrojstvu državnih tijela.

 

(2) Rješenje iz stavka 1. ovoga članka dostavlja se svim kandidatima prijavljenim na javni natječaj, odnosno interni oglas.

 

(3) Protiv rješenja iz stavka 1. ovoga članka nezadovoljni kandidat može izjaviti žalbu Odboru za državnu službu u roku od 15 dana od dana dostave rješenja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija