Jump to content

Ucjene i praćenje


zorabila

Preporučene objave

Poštovanje, bivši dečko (živjeli smo zajedno jedan period) me ucjenjuje da će uzeti sve stvari koje smo zajedno kupovali i kućnog ljubimca iz kuće ukoliko ga ne primim natrag kod sebe. Upleo je uži i širi krug obitelji i poznanika i svi me uvjeravaju da mu trebam dati te stvari da ga se riješim. Problem je što je sad počeo i s novčanim ucjenama, da mu dugujem novce (izmišljotina), a on nije ni platio režije koje je trebao. Zanima me dokle to ide?! Osim toga, nikako da se odluči napraviti konačan korak i odnijeti namještaj, nego me svaki dan dočekuje pred kućom i presreće na cesti tako da uopće nigdje ne idem, osim na posao i s posla. Jučer sam mu otvorila vrata, jer mi je cijelu večer zvonio (malo dođe pa malo ode), ali opet ništa nije uzeo, nego je rekao da će se vratiti po te stvari, da mu je žao mene pa će poslati nekoga po njih. Savjetovala sam se s policijom koji su mi rekli da ne mogu ništa dok ne dođe do konkretnog obračuna. On mene doslovno zna "zatočiti" u kuću (dočeka me pred vratima, gurne me unutra i ne pušta). Govori da nije gotovo dok on tako ne odluči, onda ode pa se opet vrati itd.

 

Imam sačuvane njegove poruke i e-mailove, ali on meni nigdje konkretno ne prijeti, već samo najavljuje da će mi uzeti stvari iz kuće. Dokle tako? Uz to mi prijeti da će on mene tužiti i prijaviti, jer sam u navali bijesa nakon što mi je provalio u kuću napravila scenu pred cijelim susjedstvom.

 

Ne bih željela stvarati probleme nikome, ali me zanima mogu li nešto učiniti da konačno počnem normalno živjeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nećete moći vratiti se u normalu, kada imate posla s osobom koja nije normalna. Ona će shvatiti tek kada se stvar iznese pred institucije. Ako i onda.

 

Po ovome vašem postu, bilo bi osnove za prijavu za kazneno djelo nametljivog ponašanja iz čl. 140. KZ-a. A glede ovog vašeg "zatočenja" u stanu - radi se o kaznenom djelu protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. KZ-a.

 

Na vama je da odlučite - hoćete li i dalje trpjeti ovakvu situaciju ili ćete poduzeti nešto da se oslobodite nje? Ili da on još "grublje" prijeđe granicu? On prema vama ne pokazuje ovoliko strpljenja koje vi ukazujete njemu. Ali s druge strane, ako kod vas i dalje postoji želja za pomirenjem - onda zanemarite ove savjete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaznenu prijavu možete podnijeti ili policiji ili nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. Ne bi bilo loše promijeniti bravu, a isto tako ukoliko on opet dođe, upozorite ga da ode ili slijedi poziv policiji. Ako ne ode - pozovite policiju. Također razmislite i o tome, ali ukoliko ste u mogućnosti naravno, da neko vrijeme provedete kod obitelji ili prijatelja, da se maknete malo iz trenutnog stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija