Jump to content

alimentacija


goran1976

Preporučene objave

Trebao bih jedan pravni savjet jer stvarno neznam šta napraviti u ovakvoj situaciji.Dobio sam sudski poziv za pripremno ročište radi isplate novca czsrda vam pojasnim kako stvari stoje:razveo sam se i donešena je sudska odluka o visini i načinu isplate alimentacije,sud je donio sljedeću odluku:da ja kao otac malodobne djece za uzdržavanje istih isplaćujem cjelokupni iznos isključivo majci na ruke.tako sam i radio,dok sad taj isti sud traži dokaze da sam joj davao novce.neznam kako je to moguće nakon takve odluke u brakorazvodnoj parnici,da bi stvar bila gora isti iznos je primala od czss a ja bih to sad isto i njima trebao dati.neznam kako je to moguće da sud donosi takve besmislene odluke,a tražio sam da bivša otvori račun ali ne i sud se na to oglušio i donio odluku po svom a meni donio samo hrpu problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidjet ću šta će sud odlučiti u vezi iznesenih činjenica,koliko sam shvatio novac koji sam dao stvarno sam ga dao bivšoj.Najbolja stvar će biti ako se uspijem dogovoriti na sudu da taj "dug" prema czss otplaćujem u nekakvim anuitetima s tim da alimentaciju nastavim plaćati preko računa banke tj.bivšoj na račun tako da više nije ništa sporno u svezi tog.Nadam se da bi moglo tako biti jer nemam baš neku plaću za kredit,a uz to ugovor o radu mi je na određeno i tako ga brodužuju za mjesec,dva već godinu dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(...)isplaćujem cjelokupni iznos isključivo majci na ruke.tako sam i radio,dok sad taj isti sud traži dokaze da sam joj davao novce.neznam kako je to moguće nakon takve odluke u brakorazvodnoj parnici,da bi stvar bila gora isti iznos je primala od czss a ja bih to sad isto i njima trebao dati.

 

Izraz "na ruke" ne znači da joj novčanice stavite u ruku u gotovini (ili možda dio u jednu ruku, a dio u drugu jer piše riječ u množini), već da je to iznos koji je sud odredio da plaćate na ime uzdržavanje djetetu, a kako je ono maloljetno i ne podmiruje svoje potrebe bez pomoći roditelja niti plaća svoje račune osobno, e onda da to isplatite roditelju s kojim dijete živi.

 

Ako nemate dokaz da jeste (npr priznanicu ako uplate nisu išle na račun) isto kao da i niste platili...

 

CZSS nije plaćao cit. "isti iznos" po rješenjima iz zadnjih 5g , već polovicu minimalnog kojeg je dužan plaćati roditelj koji s djetetom ne živi, a isti je mogao biti ako vam je upravo toliki određen za plaćanje. I da, kad ga isplaćuju, ne poklanjaju ga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija