Jump to content

zastara na dug po tekućem računu


kimiko

Preporučene objave

Problem je slijedeći. Banka je odobrila dozvoljeni minus po tekućem računu, ostao je dug od 2.800,oo kn iz 2007.godine i od tada se po tom računu ništa nije radilo. Banka je sama potraživala dug, potom je kao punomoćnika ovlastila odvjetnički ured i taj ured stišće nekoliko godina stranku. U svakoj ponudi su "skidali" dug (koji je u međuvremenu narastao na 15.000,00/16.000,00 kuna) da bi sada ponuda za povrat bila samo 3.000,00 kuna. Iz tog razloga prijatelj-dužnik me pita da li i kada taj dug odlazi u zastaru ? Ako sam ga dobro shvatila jednom je zbog toga i bio na sudu (ne znam kada), ali, navodno, nije ništa riješeno. Prijatelj je samac i nema apsolutno ništa u svom vlasništvu, ne radi - tako da mu, pretpostavljam, ništa ni ne mogu ovršiti. Kakva mu je sudbina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za početak puno hvala na brzom odgovoru. Pogledala sam forum, no kako je svaki slučaj, ipak, specifičan željela sam provjeriti. Znači, ako nije dobio ovršni prijedlog bez obzira na pokušaje odvjetničkog ureda taj dug je otišao u apsolutnu zastaru nakon 5 godina ? Nakon što je nastao ili kad točno ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija