Jump to content

Dostava rješenja o prijamu u državnu službu


terminator

Preporučene objave

Cijenjene forumaše molio bih da mi odgovore na slijedeće neodumice:

 

Kod dostave rješenje o prijamu u državnu službu, postoje li rokovi koji se moraju ispoštovati i koje su konzekvence ako se to ne učini?

 

Drugim riječima, ako prilikom dostave rješenja o prijamu u državnu službu osoba, kojoj pomenuto rješenje mora biti uručeno, se ne nalazi u kući ili stanu, već je recimo na godišnjem odmoru, a nema drugih ukućana koji bi to rješenje preuzeli, što se čini s takvim rješenjem? Vraća li se ono tijelu koje ju je izdalo? Koliko zakonski se može pokušati još uručiti prije nego to rješenje se recimo ukine? Mislim je li moguće da neuručivanje rješenja može osobu dovesti u takvu poziciju da ne bude primjenja u državnu službu?

 

Ukratko, zanima me koliko puta se pokušava i na koji način i u kojim rokovima dostaviti rješenje o prijanu u državnu službu osobi prije nego što se odluči drugačije u tom smislu (da se primi drugi kandidat, da se obustavi postupak prijama ili poništi natječaj ili nešto četvrto)?

 

 

I još nešto, ako je osoba recimo primljena za sudačkog vježbenika, a trenutno je kandidat za prijam na mjesto državnoodvjetničkog vježbenika, a to recimo više želi nego ono prvo, mijenja li ta činjenica izglede da bude primljena i u kojoj mjeri? Ili sve to nema nikakve izravne veze?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo naprijed nisam sigurna pa neka to neko drugi odgovori, a što se zadnjeg pitanja tiče- to vam nema nikakve veze jedno s drugim-ako si sad primljen ko sudački vježbenik i dobio si rješenje o prijemu, trebao bi po pravilu nakon nekog vremena dobiti i rješenje o raspoređivanju na radno mjesto gdje će ti pisat datum i sat dolaska na radno mjesto- e do dolaska do tog drugog rješenja možda dobiješ da si primljen npr.-kao što si rekao u državno odvjetništvo, pa ak to više želiš javiš na sud da si dobio drugi posao, lijepo se zahvališ- morat ćeš napisat i neku izjavu i sve ok.

e ono po pravilu-nemora biti u praksi tako, ja sam dobila rješenje o prijemu u drž službu, aovo drugo čekala ko ozebla sunce, pa nakon 1,5mj. odem ja tamo gdje sam dobila posao i oni se meni čude-tipa da oni ovo drugo rješenje ne šalju, nego sam ja dobro učinila da sam došla. a svi su mi govorili da čekam to drugo rješenje.

pisanje izjave- bila sam u takvoj situaciji, pa sam u jednom ministarstvu morala napisati izjavu da ne želim tamo raditi-naime u međuvremenu sam dobila posao u pravosuđu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija