Jump to content

JB i troškovi ostavine - kriterij dostave predračuna - kom od nasljednika


ley

Preporučene objave

U ostavinskom postupku dolazi do upute na parnicu, JB potražuje nagradu i naknadu troškova (određujući maksimalnu visinu vrijednosti imovine) u cijelosti od 50% od samo jednog potencijalnog nasljednika, uz put rečeno nasljednika koji nije pokrenuo ostavinski postupak, a u pitanju su 5 nasljednika i samo je jednom od njih dostavljen predračun. Osim toga JB ne želi vratiti predmet sudu na parnicu dok mu se ne namire nagrada i troškovi.

Obzirom na ZN, na načela ostavinskog postupka (snositi dio troškova ostavinskog postupka razmjerno vrijednosti naslijeđene imovine, troškovi ostavinskog postupka ako ima više nasljednika dijele se ovisno o udjelima ili kako se sporazume, JB će odbiti davanje klauzule pravomoćnosti i dostavljanje pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju javnim registrima, sve dok stranke ne izmire cjelokupan iznos JB nagrade i naknada troškova), pravilnika o naknadama i nagradama JB, ZOO, ZPP i ostalih,

PITANJE: da li JB postupa pravilno potražujući na taj način troškove u cijelosti samo od jednog nasljednika, navodeći da se dogovori sa ostalim nasljednicima oko podjele troškova i da li može "stopirati" predmet dok mu se ne plati i ne vratiti ga sudu na parnicu, da li postoji kriterij za dostavu predračuna troškova od strane JB. Hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija