Jump to content

sporazumni razvod i otac koji voli radit probleme


magy67

Preporučene objave

Dobro vecer,

Imam par pitanja i molim za pomoc.

Naime muz,uskoro bivsi,je otisao iz stana prosle god.u 3.mj. u braku smo 2 i pol god. Alimentaciju mi je dao.samo dva puta i to na ruke,za 4 i 5 mj.2013,otada nista. Zbog njegovih stalnih seljenja i neadekvatnog prostora za spavanje nije uzimao dijete kod sebe,no sada zivi u stanu koji je ok za dijete. No medutim,dijete je bilo kod njega dva vikenda i kad sam ga zamolila da mi da adresu ili pokaze stan di dijete boravi,on odbija... da se mene to ne tice,a s obzirom da je skoln laganju ne vjeruem mu nista vise! Mali je cesto bolestan i imamo nekih problema sa zdravljem nedam da mali ide kod njega na spavanje jer mu ne vjerujem. Nezelim mu uskratit vidanja i druzenja sa malim,ali bojim se di je s njim i di mi dijete spava. Zanima me dali je.moje pravo da mu branim spavanje.dok mi ne pokaze ili neda adresu boravka djeteta kod njega. On se prijeti svakakvim stvarima,ali nedam dijete sa konvulzijama u nepoznato.

Druga stvar,alimentacija... kako ja.mogu dokazat da on meni nista nike davao za dijete.

Postupak razvoda je na pocetku,slijedeci tjedan imamo razgovor kod.socijalne.

Ima tu jos puno toga,ali ovo me zanima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preko CZSS-a možete provjeriti stambene i ostale uvjete u kojima bivši suprug živi. Što se tiče alimentacije, tu je teret dokazivanja na njemu - uplatnicama mora potvrditi svoja uplaćivanja ( koje nema ). Ukoliko 6 mjeseci kontinuirano ne plaća alimentaciju, imate pravo zatražiti privremeno uzdržavanje od CZSS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno! Zanima me jos,kolko taj postupak razvoda traje i kolko iznosi?

 

Što se troškova tiče - http://www.legalis.hr/forum/showthre...!!-molim-pomoc!

 

Što se trajanja tiče - obzirom na maloljetno dijete, biti ćete dužni prvo proći postupak posredovanja, pa tek onda pred sud. Nemoguće je precizirati točno vrijeme trajanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko 6 mjeseci kontinuirano ne plaća alimentaciju, imate pravo zatražiti privremeno uzdržavanje od CZSS.

Obzirom da korisnica navodi da je "razvod na početku" i da sljedeći tjedan imaju "razgovor kod socijalne" (dakle, posredovanje tek počinje), mogli bi sa 99,99% sigurnošću konstatirati da nema nikakve odluke o uzdržavanju, kamoli pravomoćne... a to (bez obzira na broj mjeseci neuzdržavanja) ne bi ispunilo najosnovnije uvjete za ostvarivanje prava na privremeno uzdržavanje djeteta od czss. Osim ako je neki sud bio toliko brz pa izrekao privremenu mjeru radi uzdržavanja prije svega drugoga, što je jako malo vjerojatno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija