Jump to content

Podjela imovine d.o.o.


stevejobs

Preporučene objave

Situacija je da u d.O.o. postoje 2 vlasnika u omjeru 2:1.

 

Manjinski vlasnik (33%) je u nezavidnoj situaciju buduci da vecinski vlasnik (drugi d.O.o) vec nekoliko godina pomoću uprave koju je postavio kontrolira poslovanje d.O.o. na način koji odgovara njegovim interesima (prihodi i struktura rashoda, rashodi u korist većinskog vlasnika...), a 2/3 vlasništva mu nažalost to omogućava.

 

Prije 3 godine pokrenuti su pregovori o isplati manjinskog vlasnika. Ispostavilo se da većinski vlasnik zapravo samo kupuje vrijeme i nema namjeru doista otkupiti udjele i nastavlja voditi d.O.o. u smjeru koji odgovara isključivo njemu, i ocito namjerom smanjenja vrijednosti d.O.o na taj način. To mu naravno kroz nekoliko godina poslovanja i uspješno polazi za rukom jer dobit firme jako pada iz godine u godinu.

 

S obzirom da su naveća vrijednost d.O.o. računalni programi koji su razvijeni i know-how, postoji li mogućnost da se manjinski vlasnik "isplati" na način da mu se dodjele autorska prava nad razvijenim računalnim programima a da zauzvrat on istupi iz društva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija