Jump to content

Otac sa dijecom


wonderboy

Preporučene objave

Lijep pozdrav

Molio bih pomoć, što mi je najpametnije učiniti.

Prije godinu dana, sporazumno sam se razveo sa suprugom, te su dva sina (dvije i šest) godina, dodijeljeni meni na zajednički život, obzirom da smo pred centar i sud izašli sa dogovorenom pričom, odnosno tako smo dogovorili da je najpametnije, te ih ona nije niti tražila sebi., Priča je bila radi lošijih roditeljskih uvjeta u njenoj roditeljskoj kući, gdje se ona vraća iz braka.

Razveli smo se radi njene prevare, okretanju leđa bračnom životu sa objašnjenjem mladost ludost, želim živjeti itd.. Na centru i sudu se nismo tužikali, optuživali, već smo se predstavili prijateljski i dogovorno.

Sada nakon godinu dana situacija je slijedeća:

Moji klincovi i ja živimo normalno i kladno, stariji sin treba poći u školu na jesen, obojica idu u vrtić, a kako ja radim uvijek prvu smjenu nemamo problema. S nama već nekoliko mjeseci živi i moja nova partnerica, koja je također prošla havariju razvoda, i svi skupa se vrlo lijepo slažemo, djeca su je super prihvatila i vole ju, kao i ona njih. S majkom djeca održavaju redovite susrete i trudim se čak i poticati to koliko god mogu, dakle viđaju je puno više nego je propisano, obzirom da pokušavam održati nekakav ajmo reći prijateljski odnos, koliko je to moguće zahvaljujući okolnostima.

Njihova majka radi kao konobarica, i već duže vrijeme u vezi je sa od nje nešto starijim muškarcem, koji je u braku, dakle u položaju ljubavnice je. Meni je problem što su prilikom susreta svemu tome izložena i moja djeca, a stariji sin je izrazito pametno dijete, i vjerujem da kuži i zna da mamin „dečko“ ima ženu. A ako i ne kuži još skužiti će, vrlo je teško sve sakriti od djece koja razumiju više no što mislimo. Djeca su prihvatila i njega, znaju ga, zovu ga imenom, osobito ovaj mlađi sin.

Koliko je to sve skupa štetno, zbližavanje sa osobom, s kojom, barem po meni, njihova majka nema neku budućnost, te uopće, obzirom da mu je ona ljubavnica, kod ovog starijeg sina, stvaranje slike o odnosima muškaraca i žena mi je sasvim jasno.

Vrhunac svega je već nekoliko puta najavljeno od strane njihove majke da će ona čim se malo „sredi“, pod time valjda misli financijski, a ja se nadam i mentalno, tražiti djecu sebi.

Naravno, ne želim da se to desi i da joj uspije, ponajprije radi svojih anđela, jer neki ljudi ne „naiđu“ nikada potpuno, a bojim se da je ona jedna od njih. Što učiniti? Kako se postaviti? Da li je možda dobro preventivno obavijestiti CZSS o potencijalno štetnoj situaciji, i kolike su njene šanse nakon toliko vremena da bi sud njoj dodijelio djecu ako bi ih tražila, danas, sutra, za godinu, dvije?

 

Zahvaljujem svima na strpljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, obavijestite czss o situaciji.

 

Sudovi su cesto skloniji majkama no mislim da u Vasoj situaciji ne bi trebalo biti tako. Prvenstveno zbog toga jer je i prvotni razlog dodjeljivanja djece Vama na odgoj i cuvanje bio to sto ste Vi imali sređenije uvjete. Isto tako, majka je na to tada pristala, djeca vec godinama zive s Vama i dobro im je, a i kao sto ste i sami napisali, sad su vec veci, stariji ce krenuti u skolu te vec polako imaju izgrađenu okolinu u kojoj se krecu i mislim da definitivno nije u interesu djece da ih se sada, ili za nekoliko godina, seljaka i ni jedan sud zivot s majkom ne bi stavljao ispred stabilnosti djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija