Jump to content

Sto znaci ukidanje medunarodne tjeralice?


Genius123

Preporučene objave

Znaci ovako moji roditelji su bili na medunarodnoj tjeralici Republike Rumunjske zbog kaznenog djela iz clanka 12.st.2 toc.a.zakona 678/2001 Rumunjske na koju su bez njihovog prisustva bili sudeni i dobili su kaznu od dvije godine zatvora koju nisu odsluzili.I tako tjeralica je bila aktivna od 2008 god. pa sve do proslog tjedna kad na policijskoj stranici REp.Rumunjske vise nije bilo njih ,ali prije toga cim je RH usla u EU oni su bili privedeni od strane hrvatske policije i onda se utvrdilo da su oni drzavljani RH i Rep. Rumunjske pa se odlucilo da ce im se suditi ovdje u RH . Pa su onda dobili mjeru opreza koja je ukinuta ali oni su jos uvijek vani (nisu u zatvoru)i dobili su novu presudu od strane RH koja je djelomicna uvjetna u tranjanju od 1 god. a dio kazne u trajanju od 1 god. nece se izvrsiti ukoliko u roku od 2 god . ne pocine novo kazneno djelo.Pa sad ja pitam da li ukinuce medunarodne tjeralice od strane Rep.RUmunjske nesto znaci kao da su oslobodeni ili sav ovaj slucaj vise nema veze sa Rumunjskom vec je Za njega jedino zaduzena RH i da li ima ikakve sanse za jos blazu kaznu i koja bi to mogla biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Genije", teško je precizno odgovoriti na ovo pitanje, budući nemamo konkretnih podataka vezano uz "rumunjsku" presudu.

 

Moguće je da je u Republici Rumunjskoj nastupila zastara izvršenja izrečene kazne zatvora, moguće je da se u RH zapravo nije sudilo vašim roditeljima, već je donesena odluka o priznanju rumunjske presude te će se kazna zatvora izvršiti u RH, a što je moglo rezultirati "skidanjem" međunarodne tjeralice od strane Republike Rumunjske. Ima i drugih mogućnosti, al ove bi bile najizglednije.

 

Što se tiče vaših pitanja - naravno da roditelji nisu oslobođeni ukoliko postoji presuda, a što se tiče mogućnosti "blaže kazne", to ovisi o karakteru ove presude - je li pravomoćna ili nepravomoćna (bitno je zbog pravnih lijekova koje bi mogli uložiti).

 

P.S. Preselio sam temu u pripadajući podforum - Kazneno pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li bi ste mogli tocnije reci koje su to mogucnosti i da presuda je pravomocna pa koji bi se pravni lijekovi mogli uloziti ?

 

Bez konkretnih podataka, ne bih ulazio u druge opcije, jer kako sam napomenuo - ove dvije koje sam iznio, bi bile i najizglednije.

 

Ako je presuda pravomoćna, postoji mogućnost ulaganja izvanrednih pravnih lijekova, ali tu se opet vraćamo na pitanje - radi li se ovdje zapravo o presudi RH suda ili RS suda (razlika postoji).

 

Teško je bilo kome, da kažem "napamet", pogađati o čemu je točno riječ. Sugeriram vam (odnosno roditeljima) da angažiraju (ako već nisu) odvjetnika, specijalistu za kazneno pravo, prezentirajte mu sve podatke i presude (odluke) koje imate, pa ćete moći i dobiti najbolji mogući savjet. Ovako se igramo :gatara:, ako me razumijete.

 

Da li zastara izvrsenja izrecene kazne zatvora ima nekakve utjecaje na to da bi ih se oslobodilo.

 

Mogla bi, ali opet bez točnog znanja kakva je točno odluka donesena, kada i od koga - nemoguće je decidirano odgovoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija