Jump to content

Brisanje tvrtke iz sudskog registra


Tom2

Preporučene objave

S obzirom da nigdje ne mogu naći odgovor koji bi možda i drugima bio zanimljiv.

Dakle pitanje je brisanja tvrtke iz sudskog registra po službenoj dužnosti s time da to brisanje odgovara i osnivaču odnosno osnivač se ne protivi.

 

Člankom 70 Zakona o sudskom registru proizlazi da postupak brisanja tvrtke pokreće (i) registarski sud po službenoj dužnosti

 

Postupak se provodi (i u slučaju) ako subjekt tri godine za redom ne objavljuje godišnja financijska izvješća.

 

Sad je pitanje, a s obzirom da je ispunjen uvijet ne objave godišnjih izvještaja što je vidljivo i u sudskom registru, da li sud svoje postupanje po službenoj dužnosti u pogledu pokretanja postupka brisanja tvrtke može uvjetovati prethodnim predlaganjem brisanja od strane Fine radi trogodišnjeg nepodnošenja financijskog izvještaja ili definicija "po službena dužnosti" određuje sudu da postupak brisanja tvrtke pokreće bez dodatnih prijedloga, a s obzirom kako je već gore navedeno sud u sudskom registru ima uvid o nepodnošenju istih izvjerštaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

[h=2][/h]

Molim pomoć ! D.
O.o
. je u postupku likvidacije tj prošlo je 6 mj od objave poziva vjerovnicima. Dugova ni imovine nema. Može li mi netko napisati koji bi trebao biti sadržaj prijave za brisanje? Pokušala bi ju napisati sama pa kod bilježnika samo na solemizaciju jer me on traži novih 2500,00kn za to nakon 5000,00 već potrošenih. Jako sam razočarana što toliko moram plaćati dok se nekima koji nisu plaćali dugove niti predavali izvještaje, briše po sl. dužnosti. Što bi se dogodilo da jednostavno ne predam zahtjev za brisanje? Da sve ostavim da tako stoji dok se oni ne jave? Pročitala sam da se d.
O.o
. bez imovine briše po sl.dužnosti. Dali i ako je već u likvidaciji?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija