Jump to content

izmjena ugovora na neodređeno


crnakava

Preporučene objave

poštovani, prije svega zahvaljujem na dosadašnjem konkretnom i brzom savjetovanju, puno ste mi pomogli.Evo nove dileme:

imam potpisan ugovor na neodređeno vrijeme za radno mjesto koje odgovara mojoj stručnoj spremi i samoj naravi posla. Međutim, poslodavac mi je ponudio, odnosno dao rok od nekoliko dana da potpišem aneks ugovoru u kojem me želi degradirati jer me želi prisiliti da radim poslove koji ne odgovaraju mojoj stručnoj spremi, radnom mjestu i, naravno, plaći. Istovremeno u firmi i dalje postoje radna mjesta za koje imam potpisan ugovor na neodređeno, a zaposleni su ljudi na određeno vrijeme. Moje pitanje glasi:može li me (smije ) poslodavac prisiliti da potpišem takav aneks koji je za mene nepovoljan i kako se zaštiti u tom slučaju? Treba li mi, ako nema više mog radnog mjesta, dati otkaz kao tehnološki višak? Ako ne pristajem na potpis aneksa, kakve su moguće sankcije za mene?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani...ista stvar što se tiče ponude izmjenjenog ugovora sa 70% manjom plaćom i.t.d. . Razlika je slijedeća: Otkaz dobivam u komunalnom društvu koje nastalo "diobom" odnosno na zakonu osnovaoj obvezi odvajanja smeća od vodovoda i kanalizacije. E sad: U dosadašnjem Komunalcu imao sam ugovor na neodređeno vrijeme, opis poslova sav je vezan za troškovnike, nadzor nad radovima, odgovorna osoba za konkretan projekat (zatvaranje financijske konstrukcije sa Hrv vodama u završnoj fazi..). No, sa 01.01. moj ugovor je u cijelosti prenešen na novo komunalno društvo (smeće i zelenilo) u kojem nema potrebe gotovo ni za jednim poslom iz mojeg opisa poslova i dosadašnjeg ug. o radu, naknadno tek u veljači izrađuje se prva i jedina sistematizacija kojom se naravno "mene" ne predviđa i dobivam alternativnu izmjenu ugovora. Ono što znam: "bivša" firma, koja i dalje postoji kao javni davatelj usluge javne vodoopskrbe i odvodnje nije se po obaveznom propisu (tehnička opremljenost i slično) oformila s 01.01.2014. ali isto tako po važećoj gradskoj odluci odnosno firminim Općim i tehničkim uvjetima....poslova vodoopskrbe i odvodnje ostala je obaveza izrade troškovnika, ugovora i slično pri izvedbi svih radova na priključenjima novih komunalnih korisnika a što je sve bio posao iz opisa poslova mojeg radnog mjesta. Nova komunalna firma ima i groblja u svojoj nadležnosti, tržnicu... odlagalište i za sve im trebaju izrađeni geodetski pregledni planovi i slično... U roku sam podnio izjavu o neprihvaćanju ponuđenog izmjenjenog ug o radu.... Ima li šanse i smisla osporavati raskid jer ga radi novo društvo ili bi trebalo prethodnim procesom dokazati neopravdanost mojeg prenošenja u drugu firmu. Napominjem da su prenešeni svi iz računovodstva i td. (stručne službe9 ali se sistematizacijom "odradilo" pola-pola korištenje za obje tvrke. Neki pravni stručnjaci kažu: teško je dokazati njihovu namjeru da te maknu... imali su suvereno pravo ući u "sivu" zonu u kojoj mogu imati prekršajnih sankcija.... Dodao bih samo da u odluci o prenošenju UoR na novu tvrtku izričito ima točka :"jer su odlukom o diobi ti poslovi prnešeni na novo kom društvo" !! Isprika za dužinu ali kraće a jasno ne može. Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija