Jump to content

Nasljeđivanje duga (kredita u banci) nakon smrti?


Mirnamaja

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Suprug mi je umro prije više od 4 godine (veljača 2010), a danas su me nazvali iz jednog odvjetičkog ureda koji zastupa jednu poznatu banku da je moj suprug imao neisplaćen kredit. Za ovaj kredit nisam znala. Nisu mi slali obavijesti. Tužba koju su poslali 2010 u rujnu vratila im se, jer ne živim na toj adresi. Kredit je digao 2006 i trebao ga je isplatiti u osmom mjesecu 2008. Na kreditu je imao jemca (koji mi ništa nije govorio svih ovih godina), danas sam i to saznala. Da li je to pada u zastaru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka, odnosno taj odvjetnicki ured je podnio Zahtjev za izvrsenje 29.10.2009 (prinudna naplata od duznika i jemca), a sud je donio rjesenje 15.1.2013. koje ja nikada nisam primila, jer sam promjenila adresu, te im se isto vratilo. Odvjetnik me danas obavijestio tako sto je nasao broj poduzeca gdje radim, inace sam i klijent te banke. Takodjer, danas sam saznala da je jemac to Rijesenje primio, ne znam kad. Jel mogu u ovom slucaju mogu racunati na zastaru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima! Naći ću se sa odvjetnikom, moram. Znam da sam svasta napricala, ali i ja sam blago receno u stanju soka. Tuzba koju sam na pocetku spomenula, nije mi ni dosla, vratila se njima, tako mi je rekao telefonom.

Imam jos jedno pitanje, banka nije slala opomene, cak ni kada je bio ziv, nisam nikada primila tuzbu, a jemac je dobio to izvrsenje prije dva mjeseca, on kaze da takodje nije dobijao nikakve opomene niti opomenu pred tuzbu???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Opet ja. Moj ishod je bio takav da je slučaj otišao u zastaru. Međutim, mojim brigama nije došao kraj. Neki dan me zove jemac, da su mu došli iz suda popisati stvari u stanu. Otišla sam do odvjetnika, koji mi je rekao da je banka, tj. njihov odvjetnički ured poslao dvije tužbe, ja sam se žalila, a jemac je ignorirao, te mu je najvjerojatnije došla presuda na osnovu propuštanja. Jemac je trenutno u inozemstvu. Odvjetnik mi je rekao da je najbolje da se ja nagodim sa bankom kako bi se riješila neugodnosti. Međutim, banka ima sjedište u drugom gradu, da li je bolje da se nagodim sa njihovim odvjetnikom koji me je obavjestio o dugu? Možda je glupo pitanje.

I još jedno pitanje, vrijednost imovine koja je popisana kod jemca je manja od vrijednosti glavnice kredita, da li to znači da će ga teretiti još (ukoliko mu uzmu stvari), jer ako neće možda je bolje da ja podignem novi kredit i kupim čovjeku nove stvari, manje će me koštati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opet ja. Moj ishod je bio takav da je slučaj otišao u zastaru. Međutim, mojim brigama nije došao kraj. Neki dan me zove jemac, da su mu došli iz suda popisati stvari u stanu. Otišla sam do odvjetnika, koji mi je rekao da je banka, tj. njihov odvjetnički ured poslao dvije tužbe, ja sam se žalila, a jemac je ignorirao, te mu je najvjerojatnije došla presuda na osnovu propuštanja. Jemac je trenutno u inozemstvu. Odvjetnik mi je rekao da je najbolje da se ja nagodim sa bankom kako bi se riješila neugodnosti. Međutim, banka ima sjedište u drugom gradu, .

 

za propuste jamca ne odgovaraš. jamac ima obvezu a ne ti . dug je zastario a ako ga jamac plati to je zbog svojih propusta. platio je dug koji je u zastari.nema pravo tražiti povrat plaćenoga.

nemaš se šta dogovarati.

 

nisi navela koju imovinu si nasljedila. dali je nasljeđena imovina vrijednija od duga?

nasljednik vrača dug ostavitelj samo do vrijednosti nasljeđene imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija