Jump to content

prihvaćanje žalbe za prekoračenje brzine


ines1977

Preporučene objave

Dobila sam kaznu za prekoračenje brzine (tj. tek trebam javiti tko je vozio auto) 1000kn. Ima li smisla žaliti se s argumentima da nisam još kažnjavana u prometu i da se kajem za prekršaj? Kolike su šanse da mi prihvate žalbu? Pitam se to jer razmišljam je li mi pamEtenije u roku tri dana platiti pola iznosa ili izgubiti u žalbi pa platiti sve? Sumnjam u svrhu žalbe jer mi je prijateljica imala kaznu za parkiranje i žalila se po istoj osnovi kao i ja (nije imala nikakav prekršaj do tada ) i žalba joj je glatko odbijena.

Kakva su vaša iskustva? Radi se o Varaždinskoj županiji.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada se još ne možeš žaliti, nego moraš ili platiti pola ili dostaviti podatke vozača.

 

U slučaju da dostaviš svoje podatke i kasnije se žališ na prekršajni nalog, nakon priznanja i kajanja će ti ju vjerojatno smanjiti, ali na 400 kuna (obično bude tako).

 

S obzirom da u slučaju povoljne žalbe štediš "samo" 100 kuna, možda se više isplatiti odmah platiti pola. U tom slučaju ti se kazna ne upisuje u evidenciju i u nekom budućem postupku se računa da nisi kažnjavana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U slučaju da dostaviš svoje podatke i kasnije se žališ na prekršajni nalog, nakon priznanja i kajanja će ti ju vjerojatno smanjiti, ali na 400 kuna (obično bude tako)

Pa od tih 400 plati 2/3.Nešto će uštedjet ako je sudac dobar.Ali onda nema više pozivanja na neosuđivanost kako kažeš pa bi se u naredno vrijeme mogla "pričuvat" od nepropisnih radnji ili bar da je ne uhvate.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravu si za inos, ali onda će morati platiti i troškove, tako da ušteda bude i manja. Velim, žalbom može proći bolje, jednako ili gore (puni, tj. 2/3, iznos prvobitne kazne), pa treba dobro izračunati što se najviše isplati. S obzirom da prekršaj ne negira, ovako će ostati van evidencije, a to u budućnosti može dobro doći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija