Jump to content

nužni dio


franka72

Preporučene objave

Budući da sam na ostavinskoj raspravi prvi put saznala da postoji oporuka jos iz 1986. od mog pokojnog dide (ja sam nasljednica iza mog pokojnog oca) nisam se snasla i zatrazila svoj nuzni dio nego samo osporila oporuku. Prema oporuci sve nasljedjuju moji stricevi koji su ionako još prije raznim manipulacijama dobila drugi dio kuće nakon bake.Tako da sam priznala oporuku ja bih fakticki ostala bez svega.

 

Sud je donio rješenje prema kojem se prekida ostavinski postupak i ja se upućujem na parnicni postupak u roku od 30 dana a ako ne pokrenem parnicu Sud ce postupiti prema oporuci valjda? Ja sam se žalila na rješenje i zatrazila samo svoj nuzni dio uz obrazlozenje da od soka nisam snasla, ni trazila odgodu niti nuzni dio niti sam dosla s odvjetnikom niti poznajem tako dobro zakon da bih odmah mogla reagirati. Sud je uvazio moju zalbu i posalo je na ocitovanje mojim stricevima.

 

Postoji li neki rok na koji moji stricevi trebaju odgovoriti na zalbu, da li zalba odgadja rok za izvrsenje?

Ako ne pristanu da dobijem ni nuzni dio sto onda? Moram na parnicu ili gubim sve? Mislim da to njima nije opcija jer oni sto prije zele kucu prodati, a ja je ne zelim prodati .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija