Jump to content

Krivo prestrojavanje i prolaz kroz crveno


Floyd

Preporučene objave

Pozdrav,

molio bi pomoć. Prije dva mjeseca me na jednom raskršću zaustavila policija i obavijestila da sam napravio dva prekršaja prolaz kroz crveno i prelazak preko pune linije na raskršću 200 m prije. Budući da nisam prošao kroz crveno to sam i rekao a policajci su mi rekli da se obratim njihovom kolegi koji me vidio na tom prethodnom raskršću. Vratio sam se do tog njihovog kolege i u razgovoru s njim utvrđujemo da sam se doista nepropisno prestrojavao prije raskršća a za prolaz kroz žuto me upozorio da ubuduće više pripazim pošto sam mlad vozač, (imam 21 god. vozim 3 god i nemam niti jedan prekršaj do sada). Uglavnom rekao mi je da je to opomena a danas mi dolazi obvezni prekršajni nalog i to na 500,00 kn za prelazak preko pune linije a 2000,00 kn i zabrana vožnje B kat na 3 mjeseca. Uputio bi prigovor i to za prelazak preko pune linije bi priznao i izrazio kajanje i molbu da mi se zbog loše materijalne situacije smanji kazna a prolazak kroz crveno bi osporavao buduć i da nisam ni prošao kroz crveno a to može potvrditi moj prijatelj koji je bio u autu. da li je to pametno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaboravio sam još jedno pitanje. Naime, policajac koji me vidio da "prolazim kroz crveno" je bio sa svojim vozilom tako parkiran da nikako nije mogao vidjeti moj semafor već semafor ulice sa kojom se ulica po kojoj sam ja vozio križa. Iz toga zaključujem da je on gledajući kako se mijenja svjetlo na tom semaforu zaključio da sam ja prošao kroz crveno. Da li ta činjenica da on nije direktno vidio moj semafor može imati utjecaj na presudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija