Jump to content

Može li se kupiti nekretnina na nečije ime i staviti zabrana prodaje


sambomi

Preporučene objave

Molim odgovor na pitanje koje me muči.Mogu li kupiti nekretninu na ime punoljetnog djeteta i staviti zabranu prodaje dok smo suprug i jaživi ili dok prodaju ne odobrimo.Kakav ugovor bi trebalo sklopiti sa djetetom.O doživotnom ili o uzdržavanju?Moram priznati da ne razlikujem te ugovore iako čitam o tome.Što znači doživotno,dosmrtno ili uzdržavanje?Ukoliko mi može nestko pomoći bit ću zahvalna.Pozdrav. :-?:-o:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje:Zasto kupovati nekretninu na ime djeteta a ne na Vase ime?A ako vec kupujete,naravno djete mora biti suglasno sa kupovinom.Sta se ugovoro o uzdrzavanju tice koliko je meni poznato,dozivotno ili dosmrtno uzdrzavanje znaci dok ste zivi ,do Vase smrti Vas mora uzdrzavati sto se treba Ugovorom potvrditi.Ako kupujete nekretninu na Vase ime,Vi ste korisnik toga i takodjer ugovorom mozete sada vec napraviti kome ce pripasti isto nakon Vase smrti.Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje pitanje je krivo shvaćeno (ili krivo postavljeno).Ipak zahvaljujem na odgovorima.Ne bojim se svog djeteta za sada,ne želim ga opteretiti uzdržavanjem,dapače želim ga zaštiti.Relativno smo stari roditelji,mladi moraju raditi do "groba" a ne znam hoće li dijete i njena obitelj imati mogućnost plaćati dom za nekog od nas.To je osnovni razlog.Isto tako to dijete nije u braku što znači da ga sutra na nagovor durge strane može prodati za auto (iako sumnjam u to).Drugi razlog je da ne plaćamo 5 % porez na nekretnine.Nismo zločesti roditelji samo želimo s obzirom na današnju situaciju omogućiti djetetu da nam uz naše male mirovine plati dom i da ima mir u svojoj

budućnosti.Možda Japanka ima pravo,baš nas briga ako proda stan sutra, zakon tjera da se brineš za roditelje.Joj kako ovo grubo zvuči,a nije takova situacija.Jednostavno sam htjela da olakšam djetetu da se sutra ne mora opravdavati red nekim zašto ne želi prodati stan.Nismo tipovi koji će ih kočiti da prodaju i kupe nešto veće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To pitanje i mene zanima !! Darovao bi stan sinu, ali bi htio sudjelovati kao faktor pri eventualnoj prodaji tog stana, tj. ne bi htio ga netko nagovori da taj stan proda bez mojeg mišljenja. Jednostavno bi htio zaštititi vlastito dijete.

Dobio sam mišljenje (ne od odvjetnika) da se upišem u vlasnički list kao korisnik stana tj. moj sin bi bio vlasnik stana, a na stanu bi bio teret da ja imam pravo koristiti stan.

Kakva su vaša mišljenja o tome ?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Stan bih kupila od nasljedstva.Razlog je porez,a s obzirom da sam u braku (suprug je vlasnik stana,a ja ničega) ne želim platiti 5% jer bi to njoj bila prva nekretnina.Mogu li se ja na neki način upisati kao neka "plomba" ili slično.Kćer je mlada,bez obaveza i za sada je sve OK,ali tko zna šta se može promijeniti za 10-tak godina.Kada se uda još uvijek ima prostora za prvu nekretninu uz supruga,jer kupujemo mali stan.Molim odgovor kakav i kako sklopiti ugovor sa njom? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija