Jump to content

tužba - proglašenje odluke o otkazu nedopuštenom i vraćanje na rad


martina0701

Preporučene objave

Ima li smisla pokretati radni spor zbog utvrđenja odluke odluke o otkazu nedopuštenim i tražiti vraćanje na rad? Naime, radnik (učitelj) je dobio od poslodavca (škole) izvanredni otkaz ugovora o radu jer mu je prema naputku ministarstva škola dužna dati otkaz budući svoju inozemnu diplomu nije priznao u RH. (dipolma datira iz 2007 g). Kad je sklapao ugovor to uopće nije znao i tadašnji ravnatelj je s njim zaključio ugovor o radu na neodređeno iako nije imao zakonsku osnovu za sklapanje ugovora, odnosno odgovorajući dokaz o potrebnoj stručnoj spremi. Protivo odluke ministarstva radnik je izjavio žalbu o kojoj do danas nije rješeno. Protiv odluke o otkazu izjavio je zahtjev za zaštitu prava u roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bi podnijela tužbu na Vašem mjestu. Odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu je donesena zbog drugih osobito važnih činjenica tj. Odluke ministarstva u kojoj je utvrđeno da radnikova diploma nije priznata ,a ne zbog skrivljenog ponašanja radnika.

Treba pokrenuti taj postupak priznavanja diplome ...na taj način bi naknadno ispunio uvjet za zasnivanje radnog odnosa kojeg ranije nije ispunio ne zbog svoje krivnje.

Ne znam kakav će biti ishod sudskog postupka,ali zašto ne probati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija