Jump to content

inozemna vozacka i posjet RH


andrej mne

Preporučene objave

Postovani,

 

Hrvatski sam drzavljanin, sa prebivalistem u Rijeci, osobna izdata u PU Primorsko- Goranska. Zivim i radim u Crnoj Gori preko 20 godina gdje imam status STRANCA SA STALNIM NASTANJENJEM, i kao dokaz imam pecat u Putovnici i osobnu za strance. Vozacku ispit sam polozio 1996 godine te posjedujem vozacku dozvolu izdatu u MUP Kotor. Interesira me da li moram zamijeniti istu za Hrvatsku dozvolu, s obzirom da godisnje jednom ili dvaput dolazim u Republiku Hrvatsku te se ne zadrzavam duze od 10 - 15 dana. Pitam Vas ovo jer mi je skrenuta paznja na granicnom prijelazu Debeli brijeg, da moram zamijeniti crnogorsku vozacku hrvatskom, u protivnom mogu biti kaznjen sa 500 kuna! Ako je to zaista tako, onda, s obzirom da zivim u Crnoj Gori tijekom cijele godine, crnogorska policija ce me kaznjavati jer vozim sa hrvatskom vozackom ukoliko je budem imao.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pod tim okolnostima niste dužni ishodovati HR vozačku dozvolu.

 

Ponuđenu kaznu od policajaca odbijte platiti, izdati će vam prekršajni nalog na kojeg trebate pisati prigovor i dostaviti originalne potvrde iz Crne Gore da imate prebivalište u Crnoj Gori i status stranca s reguliranim boravkom, te će vas prekršajni sud sigurno osloboditi odgovornosti.

 

Za sada se ne nalazite ni u kakvom prekršaju.

 

Ali podsjetio bih vas da ste do 29.12.2014. godine dužni izvijestiti riječku policiju ili diplomatsko konzularno predstavništvo RH u Crnoj Gori o činjenici da više ne prebivate u Hrvatskoj, jer sam siguran da dotični policajci neće propustiti priliku da vas kazne za taj propust predviđenom kaznom od 500 do 5.000 kuna po čl. 3. st. 3. kažnjivo po čl. 16. st. 1. t. 1. Zakona o prebivalištu, a tada na sudu nećete imati nikakve šanse za dobru obranu.

 

http://www.legalis.hr/forum/downloads.php?do=file&id=420

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija