Jump to content

nasljedno pravo


ljejla

Preporučene objave

molim vas savjet s pravne strane, naime imam priliku sklopiti brak sa znatno starijim čovjekom koji je materjalno osiguran i na taj način želi osigurati mene ali ja se bojim vezati i mislim da nakon njegove smrti nebi imala nikakva prava na nasljedstvo njegove imovine pošto to nebi bila naša bračna stečevina, osim toga on ima sina sa kojim već godinama nije u kontaktu ni dobrim odnosima ali znam da nakon smrti sin ima zakonsko pravo kao nasljednik i ja gubim sve ili ipak imam pravo na nužni dio kao bračni drug? još jedno pitanje: nakon koliko godina braka imam pravo na nasljeđivanje suprugove mirovine, pošto sam ja cijeli život bila samo domačica? unaprijed hvala na savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

nakon smrti mog rođaka koji nije imao djece, žena mu je umrla i nije imao nikog bližeg. kao nasljednike sud proglašava nas rođake s njegove majčine strane. svi smo djeca sestara i brata njegove majke. s očeve strane sud proglašava nasljednicima djecu djedova sina i djecu djedova brata. mi s majčine mu strane svrstani smo kao četvrti red nasljeđivanja , a ovi s očeve u peti red nasljeđivanja. molim vas dali je to sve u redu jer mi je malo čudno da se kao nasljednici javljaju i djeca djedovog brata. brata

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, ne znam jel sam postavila pitanje na pravu temu, al zanima me jedno i važno mi je to znati. Pa ako netko zna odgovor, molim vas da odgovori. Pokrenuta je ostavinska rasprava, nasljedstvo je kuća i zemljište, koje se dijeli na pola, znači dvije osobe to nasljeđuje. Pitanje je koje je dužan platiti javnom bilježniku onih 3 000 kn, pošto je ta druga osoba pokrenula ostavinsku, kojoj se očito žuri, a i nisu u dobrim odnosim, a druga strana nema tolikih novaca da plati ni pola. Jel druga strana koja nije pokrenula ostavinsku to dužna platiti? Tko je to dužan platiti? Postoji li neka kvaka kojom se to može izbjeći, il se to može jednostavno odbiti platiti, nek plati ta osoba koja je pokrenula ostavinsku? Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija