Jump to content

spor oko izgradnje potpornog zida


modra rijeka

Preporučene objave

U sporu smo sa susjedom oko toga tko treba izgraditi zid između naših parcela, njegov teren je viši u prosjeku 2,5 m u odnosu na naš. Susjed je podnio tužbu da smo ugrozili stabilnost njegove zemlje, mi smo izgubili na Općinskom sudu.

Nekada se tu nalazila gromača koja je podupirala gornju parcelu, u donjoj trećini postojao je put (oko 1 m visine u odnosu na našu parcelu). S vremenom, radi neodržavanja, a tvrdimo i da je susjed nasipao svoju gornju parcelu, gromača se počela rušiti i cijeli kompleks se pretvorio u razvalinu punu trnja. Suprug je počeo čistiti materijal koji je padao i to je sustavno radio budući da se na našem terenu nalazi parkiralšte, te je odron ugrožavao automobile.

Susjedi su cijelo vrijeme tvrdili da smo mi potkopali gromaču, te iako smo imali svjedoke koji su tvrdili suproto, sudac donosi rješenje u njihovu korist, tj.da moramo platiti sudske troškove i napraviti zid.

Sudski vještak je bio na licu mjesta i samo je ustanovio postojeće stanje, između ostalog utvrdio da se ne izvode građ.radovi, bez ikakvog zauzetog stava.

Zanima me, budući da imamo pravo na žalbu (još nekih tjedan dana), kome da se obratimo – nekom drugom vještaku građevinske struke ili...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

u prvostupanjskom postupku ste imali mogucnost predloziti sve dokaze za koje smatrate da bi vam isli u korist,sto znaci da u zalbenom postupku nema vishe novi dokaza,izuzev ako dokazete da takav dokaz niste mogli predociti sudu u prvostupanjskom postupku,sto u vasem slucaju nije opravdano iz razloga jer ste imali mogucnost prigovora na misljenje i nalaz vjestaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija