Jump to content

zaštićeni najmoprimci


samobor23

Preporučene objave

u kuci koja je djelomicno moje vlasnistvo zive stanari koji imaju stanarsko pravo. da li je stanarsko pravo danas izjednaceno sa pravom zasticenih najmoprimaca?

ako zasticenom najmoprimcu ponudim stan koji je adekvatan stanu u kojem i sad zivi, po kvadraturi i polozaju, da li je on duzan iseliti u takav stan ili ne?

da li sam duzan zasticenom najmoprimcu kupiti stan u trajno vlasnistvo ako ga zelim iseliti iz svoje kuce ili ce u tom stanu imati takoder status zasticenog najmoprimca?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stanarsko pravo stanarka je nasljedila od svog oca. neznam tocno kad, pretpostavljam krajem 80tih. u zakonu o stambenim odnosima članak 107 piše da ako zagrada u kojoj je stan predstavlja opasnost za živote ljudi i imovine, prestaje stanarsko pravo, a davalac stanova duzan je stanarima osigurat drugi stan. jel se mogu uopce pozivat na taj zakon?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema stanarskog prava. isto je ukinuto 1996/XI. postoje zaštićeni najmoprimci. nije mogla naslijediti ako nije u ugovoru, ili ako nije bila prijavljena na toj adresi 5.11.1996. nisi dužan. to bi značilo da bi trebao rmbačiti da kupiš stan koji bi najmoprimci mogli i ne morali uzeti kao adekvatan. dužan jesi održavati, ali tu je ona kvaka koja ide na ruku najmodavcima. sve ovisi šti želiš i u kakvim si odnosima s njom. dužan si je upozoriti da zgrada nije sigurna, da je dotrajala, da nemaš uvjeta za obnovu i da joj savjetuješ da se iseli, jer bi popravak mogao biti dugotrajan. hehehehe, samo je nebo granica mašti u ovim slučajevima. velim, sve ovisi o tome što želiš i o odnosima s njom. znam tipove koji imaju interes imati zaštićenog stanara, ja se konkretno borim protiv stanara...

u svakom slučaju moraš pogledati papir temeljem kojeg je ona unutra. možda ga ni nema, možda je bez pravne osnove, možda ga je izgubila (pravo)... ovisi što bi htio!!! koliki je stan, koliko ih je, kolika je najamina i da li plaćaju redovito najamninu (mijenjalo se u IX/2009 iznos)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija