Jump to content

Obiteljsko Pravo


Pioneer1989

Preporučene objave

Pozdrav,

 

U braku sam godinu i pol dana i planiram rastavu braka. Nažalost neće biti moguće sporazumno već sudski. Obzirom da smo nekretninu kupili mjesec dana nakon ulaska u brak, a roditelj od muža je vlasnik stana u kojem živimo i u kojem smo prijavljeni ,a samu nekretninu otplaćujemo zajednički po pola.dali žena ima pravo na nekretninu odnosno svoj dio uz plaćanje alimentacije? Žena trenutno nije zaposlena, a muž je zaposlen i radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije moguće sporazumno se dogovoriti zbog strahova koji bi prouzročio prekid i razvod braka. Nazalost moramo ovim putem, ali .... Ako nekretnina koja se kupi u braku spada pod bračnu stečevinu jasno, kako ima veze ako je jedan od roditelja muža ili žene vlasnik stana, a stan ne glasi na nas već na nekoga od njih. Dakle, ako je stan u vlasništvu oca ili majke jednog od supružnika, muža ili žene a muž i žena žive u tom stanu i prijavljeni su tamo čemu podjela tuđeg vlasništva među spružnicima ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da nismo mogli dobiti kredit za nekretninu morali smo to odraditi preko roditelja od muža . Pitanje glasi: dali ta nekretnina koja nije u našem vlasništvu (supružnika) već je u vlasništvu jednog od roditelja od tih supružnika , a sam kredit placaju supružnici pola-pola , dali raskidom braka ta nekretnina koja je u tudem vlasnistvu ( odnosno u vlasnistvu roditelja jednog od supruznika) bar djelom pripada supruznicima ili sve ostaje isto logicno da pripada onom tko je digao kredit neovisno o braku izmedu supruznika?

 

Oprostite na greskama u komunikaciji .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav,

Zamolio bi vas za neke odgovore vezano uz moju situaciju i ostvarivanja prava

Ukratko situacija je slijedeca:

Nakon smrt roditelja kao maloljetnik pripao sam na skrb teti (ocevoj sestri) i otada smo zivjeli u zajednickom kucanstvu u njenom stanu (preko 25 god) Tu sam i prijavljen i imam boraviste Tijekom zajedn zivota sudjelovao sam u pokrivanju troskiva zivota( placanje svih rezija kao i otkup njenog stana novcem koji smo dobili prodajom stana kojeg sam naslijedio od pok roditelja) Zbog poremecenih medjuljudskih odnosa teta me nastoji izbaciti iz stana i to vjerovatni ce ici sudski tuzbom

Moje pitanje koja su moja prava stvarna i materijalna ?

Molim za sto skori odgovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija