Jump to content

ovrha


anonimno

Preporučene objave

molim vas za pomoc

31.05.2005 dobila sam rijesenje o ovrsi, zbog nepordmirenog iznosa kredita jer sam ostala bez posla (radi se o 17 000kn),ovrha se odnosi na auotimobil koji je bio u mom vlasnistvu, ali isti sam prodala godinu dana prije donosenja rijesenja o ovrsi, kako trenutno ne zivim u RH, a jos uvijek sam prijavljena na adresi kod roditelja, da li je moguce da se ovrha provede bez mog prisustva, ja na adresi prebivalista nemam nista u svom vlasnistvu

zahvaljujem unaprijed na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je vozilo odjavljeno i izvšen prijenos na novog vlasnika vozila ovrha na motornom vozilu se ne može vršiti, neznam da li je banka možda imala založno pravo na automobilu ali tada ga vjerojatno ne bi mogli ni prodati. Vidim da ste za rješenje saznali iako niste na adresi iz prijedloga za ovrhu što znači netko ga je primio i postalo je pravomoćno jer niste prigovarali, trebat će prigovor treće osobe zbog automobila ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru.

Ne taj auto nije imao veze sa kreditom, ne znam kak je uopce doslo do toga, jer je ocigledno doslo do nekakve grreske, posto je taj auto prodan puno prije nego sto sam dobila rjesenje o ovrsi, da li sada mogu pljeniti stvari u kuci mojih roditelja, iako ja tamo ne zivim, a jos uvijek sam prijavljena na toj adresi? molim vas pomozite

inace mama je peuzela prijedlog za ovrhu zar ne bih ja osobno trebala potpistai da sam primila rjesenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... na koga glasi imovina na adresi Vaseg prebivalista u RH ?

 

Naime, spominjete da je Vasa majka preuzela postu. Da li nekretnine na adesi prebivalista glase u cijelosti na Vasu majku, ili postoji nesto sto glasi na Vas ?

 

Naime, ukoliko nista ne glasi na Vas, tada Vasa majka mora imati dokaz (izvadak iz gruntovnice) da je nekretnina njezina te na temelju toga ovrhovoditelj ne moze izvrsiti nikakovu ovrhu nad imovinom trecih osoba koje nisu obuhvacene ovrsnim postupkom.

 

Nadalje, Vasa majka, u slucaju da ovrhovoditelj dalje nastavlja postupak, te da sudski sluzbenici po sluzbenoj duzbosti dolaze u kucu Vase majke radi popisa, pljenidbe i prodaje pokretnina u Vasem vlasnistvu, dakle, Vasa majka u tom slucaju, bez obzira na sve sto ce sudski sluzbenik napraviti, mora na popis (ako ga sluzbenik napravi) staviti prigovor. To se zove prigovor trece osobe. Dakle, prigovor, da nista od popisanih stvari nije u Vasem vlasnistvu, ne pripadaju Vama, nego njoj.

 

U slucaju da Vasa majka ne stavi takav prigovor, smatrat ce se da su popisane stvari (pokretnine) Vase. S tim morate upoznati majku.

 

Stvari se bitno mijenjaju ukoliko dio nekretnine ili cijela nekretnina na adresi prebivalista glasi na Vas.

 

I tu postoji rjesenje. Na tom dijelu nekretnine koji je Vas trebate izvrsiti opterecenje nekretnine (kako ne bi doslo do ovrhe na istoj), odnosno, u tom dijelu nekretnine ako se nesto nalazi ... jednostavno ispraznite.

 

Samo ... sve ovo je prodavanje magle. Naime, kada ovrhovoditelj te sudski sluzbenici saznaju da nemate pokretnina ili nekretnina nad kojima se moze izvrsiti ovrha, tada ce Vas sud pozvati da podnesete PPI (prokazni popis imovine) sa naznakom gdje se ona nalazi. To znaci da cete mnorati osobno (ne mozete preko opunomocenika) doci u RH, na sud, u odredjeno vrijeme i to potpisati (obrazac se kupuje u knjizarama).

 

Nadalje, ukoliko ovrhovoditelj stvori dojam da Vam nema sto oduzeti, zaplijeniti, prodati te se na taj nacin namiriti u svojoj trazbini, te ukoliko posumnja da idete za tim da namjerno ne vracate dug, ostat ce mu jos samo jedna mogucnost : kaznena prijava.

 

Kaznenom prijavom stjecete velike sanse za zavrsetak u gajbi, a dug ce po svojoj prilici ostati, uvecan za zatezne kamate i troskove postupka.

 

Ne zvuci nikako sjajno.

 

Zato biste trebali molbama postici dogovorni put za rjesavanje problema na nacin da dug otplatite nekako u ratama. Tesko je, ali to ce biti ipak najbrze i najbolje rjesenje.

 

Ovo Vam pisem iz vlastitog iskustva, te u vecini slucajeva jako dobro funkcionira.

 

Svima je bitno da dodju do svog novca i pokrica troskova, a manje im je bitno da Vi ili ja idemo u gajbu jer njima to nista ne znaci.

 

Ja sam do sada uspio na opisani nacin rijestii desetak problema, sto sa bankama, sto sa Ministarstvom financijsa RH, sto sa vjerovnicima, sto sa privatnim osobama ...

 

Nigdje Vas nece docekati sa takvom molbom rasirenih ruku i veseljem. Dobijat cete odbijenice, ali opet pisite molbu, probajte nesto uplatiti ... sacuvajte dokaze (fotokopije) predanih molbi, sve saljite sa povratnicama ... sve bi Vam to moglo trebati (meni jest, ali je i pomoglo).

 

A sto se tice auta koji je prodan, vjerojatno imate ugovor o kupoprodaji ili punomoc danu trecoj osobi iz koje je vidljivo da ona moze prodati taj auto ... pa to treba priloziti u cijelu dokumentaciju ...

 

Zelim Vam puno srece !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljum vam puno na odgovoru, zaista ste mi pomgli

kuca glasi jos uvijek glasi na mog djeda (pokojnog) jer je doslo do nekih problema kod podjele njegove imovine nakon njegove smrtai, ali kada se uskoro to rijesi kuca ce glasiti na moju majku.

A kod popisa imovine molim vas recite sto da kazem majci gdje i kako ce uloziti prigovor, jer ja zaista tamo nista ne posjedujem.

a sto se tice kredita otplatiti cu ga nekako na rate, pokusat cu se dogovoriti sa njima.

zahvaljujem jos jednom na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje Vam je da odmah stupite u kontakt s ovrhovoditeljem radi obročne otplate duga te ćete time postići odgodu ovršnog postupka koja može biti najduže šest mjeseci. A što se tiće prigovora ne dajete ga Vi već onaj na koga glase pokretnine ukoliko iste popiše sudski ovršitelj na terenu na broj Ovr- pod kojim se vodi predmet, te ća tada treća osoba biti upučena u parnicu radi dokazivanja vlasništva. Evo nadam se da sam pomogao!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija