Jump to content

Molim Vas brzu pomoć oko ovrhe-Vip iz 2000 godine


ruza hrvatska

Preporučene objave

Pozdrav svima!-imam jedan veliki problem i neznam od kud krenuti,kome se obratiti,priča ide otprilike ovako,samohrana sam majka dvoje djece,znači jučer na dan 14.06.2014. sam dobila rješenje ovrhe od vipa,ima 6 neplaćenih računa u 2000. godini od sveukupno 1200kn i od te 2000 godine počinju ići i zatezne kamate sve do današnjeg dana,ali su to računi od mog POKOJNOG muža koji je poginio 2007.godine,sa mužem sam stupila u brak 2002 godine,(znači dvije godine poslije tih njegovih neplaćenih računa u vipu),i sada 13-14 godina poslije (i 7 ipo godina nakon muževe smrti)ja dobivam rješenje gdje piše da će mi bez obzira dali se ja žalila na ovo rješenje ovrha ce biti pravomoćna i početi će se naplaćivati sa mog tekućeg računa,plus nekakvi troškovi od 450kn koje isto traže da im platim,mene se tereti zato što sam ja kao pravni sljednik pokojnog muža...molim vas pomoć,savjet...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Provjerite kada su ovršni prijedlozi pokrenuti jer je bitno da li je ovrha pokrenuta prije dužnikove smrti ili nakon dužnikove smrti. Ukoliko je pokrenuta nakon dužnikove smrti tada je ovrha neprovediva te Vi kao nasljednici trebate obavjestiti JB koji je izdao Ovršno rješenje ili sud i dostaviti smrtni list i donesti će se rješenje o obustavi ovrhe no tu si bitni datumi pokretanja Ovršnog prijedloga a samim time i donošenje rješenja obustava ovrhe od strane JB ili suda.

Kada ovrhovoditelj primi rješenje o obustavi Ovrhe može krenuti u novi Ovršni postupak protiv nasljednika dužnika ali tada zastarni rokovi teku kao da prethodne ovrhe protiv dužnika nije ni bilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija