Jump to content

potvrda o nekažnjavanju


dijanazg

Preporučene objave

Molim vas za pomoć

Dali potvrda o nekažnjavanju može ujecati na smanjenje kazne i nekakvo pismo preporuke koje mi je spomenuo odvjetnik kao treba par osoba koje mogu potvrditi da je osoba koja čeka presudu dobrog i mirnog karaktera ....radi se o tome da je moj suprug u blizini Londona imao prometnu nesreću i od tad je u pritvoru u Cardiffu okolnosti same nesreće i cijelog postupka su jako čudne ali sudeći po svemu on će biti kriv optužnica je dignuta protiv njega pa me zanima dali ta potvrda i to pismo ili šta bi već trebalo biti može pomoći barem u smanjenju kazne. Ispričavam se zbog pogrešaka u pisanju. Više neznam gdje potražiti pomoć ili da mi barem netko objasni šta mogu uraditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih vam, prije svega preporučio kontakt (ukoliko već niste) sa našim Veleposlanstvom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

 

Ovakav postupak pravosudnih organa UK-a ne čudi (isto bi bilo i u obrnutoj situaciji), obzirom u suprotnom postoji opasnost od bijega počinitelja, i posljedično veliki problemi u procesuiranju istog.

 

Kontakt sa Veleposlanstvom je sugeriran iz više razloga - prije svega, pravo na komunikaciju sa Veleposlanstvom u ovakvim slučajevima (stranac počinitelj) je međunarodnim aktima priznato pravo, a Veleposlanstvo može pomoći optuženiku u pronalasku adekvatne pravne pomoći kod domicilnih odvjetnika države pred čijim sudovima se vodi postupak.

 

Nadalje, Veleposlanstvo se na neki način može i "uključiti" u postupak, jasno ne u klasičnom smislu riječi, ali imajući u vidu specifičnost slučaja, može pribaviti, među inim, i izvadak iz kaznene evidencije RH i dostaviti ga sudu koji vodi postupak. "Uključenje" je moguće i u vidu ubrzavanja postupka, iako ovakvi predmeti, u pravilu, ionako imaju prioritet.

 

Što se tiče konkretno vašeg upita, izvadak iz kaznene evidencije (u žargonu - dosje), se svakako može pribaviti i poslati sudu (iako bi ga i on vjerojatno sam tražio), a što se ovog "pisma" tiče, moram priznati da je ovo prvi puta da čujem za takvo što, i više mi zvuči kao neka neslana šala negoli ozbiljna mogućnost. Osim naravno, u slučaju da su autori takva "pisma" državnici, s time da u tom slučaju, takvo "pismo" ostaje neslužbeno.

 

Niste ništa napisali o posljedicama nesreće (je li netko smrtno stradao ili teško tjelesno ozlijeđen) i za koji stupanj krivnje terete vašeg supruga (namjera ili nehaj), ali vjerojatno ni sama ne znate detalje. Moja pretpostavka je (ali isključivo temeljena na našem kazneno-pravnom sustavu, jer o pravu UK-a ne znam gotovo ništa), da je u nesreći netko definitivno smrtno stradao ili sa izuzetno teškim tjelesnim ozljedama, a vašeg supruga se vrlo vjerojatno tereti za namjeru (što točno - alkohol, brzina ili nešto treće). Kako i sama navodite da su okolnosti nesreće sumnjive, bilo bi korisno da se javite Veleposlanstvu i preko njih pokušate doći do preciznih odgovora i zatražiti njihovu pomoć.

 

P.S. Preselio sam vam temu u odgovarajući podforum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija