Jump to content

Izuzimanje kupljene nekretnine iz ovršnog postupka


Tina Inna

Preporučene objave

2001. godine je kupljen stan koji nije upisan u zemljišne knjige. Stan je u suvlasništvu Industrogradnje i Hrvatske gradnje. Hrvatska gradnja je u stečaju te je zbog toga na stanu ovrha. Podnijeta je žalba na ovrhu. Stranka ima tabularnu izjavu i kupoprodajni ugovor. Doneseno je rješenje kojim se odbija prijedlog za upis vlasništva.

 

 

1. Može li joj se oduzeti stan?

2. Što može napraviti kako se to ne bi dogodilo?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je kupoprodajni ugovor sastavljen i data tabularna izjava u vrijeme kada je več Hrvatska gradnja bila u stečaju onda se može odbiti prijedlog upisa jer pretpostavljam da vjerovnici u postupku stečaja imaju razlučno pravo na tu nekretninu i na temlju toga je stavljena u ZK izvadak zabilježba. No to je samo pretpostavka. Ali sud bi trebao izvršiti upis vlasništa na 1/2 stana koji je bio u vlasništu Industrogradnje. No trebalo bi detaljno poručiti kupoprodajni ugovor. I logično pitanje zašto upis vlasništva nije upisan odmah nakon kupovine stana ako tada nije bilo zabilježbe ovrhe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija