Jump to content

Pitanje u vezi nekretnine i založnog dužnika


slavka2107

Preporučene objave

Moj otac je 2002.g digao hipotekarni kredit od 11000€. Tada je je kuća bila na bakii na ocu. U međuvremenu baka je umrla,a otac nasljedio cijelu kuću. Odmah je kućudarovnicom prepisao meni,. Nedvno je otac ostao bez posla zbog bolesti i ne može otplaćivati kredit. Banka mu nudi reprogram, ali traže da suprug i ja potpišemo da smo založni dužnici. Mene je strah ako to potpišemo da će nam banka, ako otac ne bude plaćao rate, sjesti ovrhom na račun jer kuća ostaje u mom vlasništvu. Trebamo li to potpisati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato sam i postavila pitanje. Znam da vlasnik nekretnine nema veze sa hipotekom...i upravo zato mi nije jasno što banka želi od nas. Gospođa koja radi reprogram je bila iznimno neljubazna kad sam je došla pitati što ja to trebam potpisati. Jedva da mi je išta rekla. Objašnjenje je da mi moramo potpisati da se slažemo da banka uzme kuću ako otac ne bude plaćao kredit. To mi opet nije jasno jer mislim da je on i prije nekoliko godina radio reprogram i ja nisam morala ništa potpisati iako sam i tada bila vlasnik kuće. Bojim se da se tu radi o ugovoru o jamstvu ili sudužništvu. Kako da saznam što potpisujem kada mi službenici u banci ne žele objasniti. Ne želim niti sebi niti suprugu navaliti tuđi kredit na vrat...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slavka, nemojte potpisivati.

 

Banka osiguranje (hipoteku) ima, a to što evidentno žele "podebljati" to osiguranje, nije vaš problem, već njihova gramzljivost bez granica. Doduše, kao što vam Matrix pokušava objasniti, glede sudbine nekretnine, to nema većeg utjecaja - ako nećete plaćati kredit, hipoteka se aktivira. Ali barem, nećete formalno biti sudužnici.

 

Ovo sa "neobjašnjavanjem" prave i pravne prirode onog što potpisujete od strane djelatnika banke, neću ni komentirati, jer ću morati sam sebe editirati i opominjati. Mogu samo reći kako su uvreda za ljudsku rasu i može ih biti sram.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija