Jump to content

zastara i žalba na istu


taric

Preporučene objave

poštovani

u vlasništvu sam prostora za auto servis. u njemu je majstor bio u najmu 4 godine. iz raione je iselio preko noći i ostavio smeće iza sebe.

e sad ovako... 8.5 2009. ulazimo u prostor sa 2 svjedoka, prostor je zapušten i prljav i uočena je šteta... majstor je obečavao da će to riješiti i počistiti i dovesti u prvobitno stanje... kada je to odbio zvali smo firmu "stručnu osobu koja je procjenila štetu i izdala račun (nekih 6-7 mjeseci kasnije). majstoru smo govorili da to sredi ali je odbijao.. na sud smo ga dali 12.7.2012. sud trajao 2 godine, on sve priznao, čak izašao i sudac i vještak u radionu zbog još jedne procijene i stav vještaka je da je majstor ostavio štetu i nije ispoštivao ugovor. sud završi, ja izgubio sud i još moram pšlatiti majstoru 8000 kn na osnovu sudskih troškova..

obrazloženje suda. članak 230. ZASTARA

ako gledamo vrijeme ulaska u radionu to su 3 godine i 2 mjeseca, ali šteta je od stručnog čovjeka ustanovljena tek 6-7 mjeseci poslije. i taj dokument, ta procjena štete je također dokaz.

sud sam izgubio... još dobio i troškove.. imam 15 dana vremena na žalbu... šta da radim? isplati li mi se žaliti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stetu je uocena kad ste usli u garazu,i od tog dana je poceo da tece rok,a strucna osoba je izvrsila procjenu,kao sto ste i napisali.

Nastupila je prekluzija,sto je sud obrazlozio u presudi,tako da nevidim na sto bi se zalili.

 

ušao sam u radionu da napravim inventuru stvari, a ne zbog štete. vidjevši da je sve prljavo i zapušteno namjerno sam zvao tvrtku za čiščenje i uređivanje... oni su popisali svu štetu i ujedno mi izdali predračun sa datumom koji nije duži od 3 god do podnošenja tužbe. ja nisam stručna osoba za štete i procjene...

tek nakon čiščenja je uočena sva šteta (razbijen pod radione, izgrebenei uništene kapije, popucan umivaonik, pločice u sanitarnom čvoru izgrižene od kojekakvih kiselina...). žalbu bi bazirao na datum tog predračuna kada je šteta uočena

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e sad ovako... 8.5 2009. ulazimo u prostor sa 2 svjedoka, prostor je zapušten i prljav i uočena je šteta...

Potraživanje naknade uzrokovane štete zastarijeva za tri godine od kad je oštećenik doznao za štetu i za osobu koja je štetu učinila,a iz citiranog teksta je nesporno kad ste doznali za stetu i osobu koja je stetu ucinila,sto znaci da je uopce nebitno zbog cega ste Vi usli u garazu.Odma po saznanju za stetu bili ste u prilici na podnosenje tuzbe radi naknade stete a njenu visinu odrediti u toku postupka po predlozenom vjestacenju,medjutim Vi ste cekali i ...

"na sud smo ga dali 12.7.2012."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija