Jump to content

Povezivanje knjiga ZK i KPU


DemetraM

Preporučene objave

Poštovani,

uvidom u zemljišne knjige ustanovljeno je kako se zgrada u kojoj stanujem još uvijek vodi pod "oranicom"tj. nije napravljeno etažiranje iste. Rečeno mi je kako je potrebno povezati KPU i ZK, a taj postupak pokreće Upravitelj zgrade. Zanima me da li taj postupak zamjenjuje etažiranje, ili ćemo nakon povezivanja knjiga morati obaviti i etažiranje zgrade? Zakonski rok za povezivanje knjiga je pomaknut na 31.12.2015., što se događa ako isti uopće ne pokrenemo? Možemo li onda napraviti samo etažiranje? Izgubljena sam u moru propisa i zakona, molim Vas za objašnjenje.

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru, iako moram priznati kako sada još manje razumijem, jer mi je jučer pravnik iz Zavoda za stanovanje (upravitelj naše zgrade) rekao slijedeće: Ako na zahtjev predstavnika suvlasnika odradimo povezivanje ZK i KPU (i za to ne treba suglasnost nijednog vlasnika stana?), a postupak možemo platiti iz pričuve, cijena je od 3 do 7,50 kn po m2, onda ne trebamo raditi etažiranje za koje je potrebna suglasnost svih suvlasnika, postupak je duplo skuplji (od 7,50 do 15 kn po m2). Iako, samim postupkom povezivanja knjiga nećemo saznati koliki je vlasnički udio pojedinog vlasnika u zajedničkim dijelovima (tavan, hodnici, prostorije u podrumu),što se postiže etažiranjem. Znači, izričito mi je rekao kako se umjesto etažiranja može provesti povezivanje knjiga i dao mi je zahtjev za isti, da ga predam predstavniku suvlasnika koji će ga ispuniti i predati u Zavod koji će onda poslati ponudu. Nakon što ju predstavnik potpiše, upravitelj pokreće postupak pred Sudom i sve se naplaćuje iz pričuve. Iz ovoga mi nije jasno mogu li onda nakon provedbe ovog postupka prodati svoj stan i bez odrađenog etažiranja, za kojej piše da je zakonska obveza? :pravila:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija