Jump to content

Odgađanje stupanja na snagu zaštitne mjere zabrane vožnje


Omar Little

Preporučene objave

Još jedan pozdrav mom najdražem pravnom portalu! :-D

 

Kratki uvod - prošle godine u ožujku sam napuhao oko 1,40, novčana kazna i (samo) 3 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Žalio sam se i 19. svibnja ove godine mi je došla pravomoćna presuda Prekršajnog suda, nešto sitno sitno su mi skinuli i naravno pustili 3 mjeseca zabrane.

 

Zaplet - kaznu sam platio. S obzirom na to da ću krajem srpnja i početkom kolovoza jako trebati auto na jedno 3 tjedna, zvao sam Prometnu policiju i objasnio situaciju i rekao da sam ću naravno odraditi ta 3 mjeseca, ali i pitao da li je moguće da zabrana krene krajem kolovoza. Žena je rekla da inače ne bi bilo problema, ali da je ona to nažalost već proslijedila u upravni odjel i da mi je jedina nada njihova uobičajena ljetna sporost.

 

Vrhunac - danas je stigla žuta obavijest od pošte, nisam ju primio. Na stražnjoj strani obavijesti pišu daljnje procedure za parnični i ovršni postupak, uprani postupak, kazneni i prekršajni postupak te administrativno pismeno.

Da li se na mene odnosi samo ono šta piše pod "kazneni i prekršajni postupak"? A tamo piše sljedeće: nakon proteka roka naznačenog na prednjoj strani ove Obavijesti pošiljka se vraća pošiljatelju.

 

Kakva je daljnja procedura ako ja ne podignem pošiljku u roku tih 5 dana? Da li postoji ikakva šansa da zavlačim 50ak dana i onda se javim da mi krene zabrana?

 

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija