Jump to content

slanje podnesaka (na Sud)


zao

Preporučene objave

Niste napisali o kakvom se postupku radi.

 

U nekim postupcima moguće je koristiti e-mail odnosno elektronsku poštu (u Zakonu o parničnom postupku se to naziva elektroničkom poštom, valjda zato što to nitko tako ne zove :-)

 

U ZPP se to izričito navodi za trgovačke sudove, pri čemu je potreban elektronički potpis, a to je opet moguće imati uz prehodnu registraciju kod odgovarajuće institucije.

 

Također je moguće koristiti e-mail u upravnim postupcima i sporovima.

 

Korištenje elektronske komunikacije podrazumijeva - zbog sigurne dostave strankama - i korištenje odgovarajućeg poštanskog sandučića stranke koji je ekvivalentan fizičkoj adresi, očito je da adrese tipa @gmail nisu dovoljno sigurne.

 

Budući da je cijeli postupak još sasvim nov, a poznavajući našu administraciju i njezinu "temeljitost", a o "stručnosti" da ne pričam, (recimo pošalju vam presudu a na koverti piše da je priloženo još nekakvo rješenje koje se u koverti ne nalazi pa naknadno otkrijete da se radilo o rješenju o naplati sudske pristojbe tako što vam provedu ovrhu koja košta više od same pristojbe) najtoplije vam preporučam da za sada ne koristite mogućnost e-maila ako baš nije frka, dok se se sustav ne uhoda. Neka drugi budu pokusni kunići, tu vrstu aktivnosti vam nitko neće platiti.

 

Oni koji se sjećaju uvođenja osobnih računala umjesto pisaćih mašina u sudnice će razumjeti o čemu pričam.

 

Ako se odlučite na to, temeljito proguglajte i informirajte se prije toga, a siguran sam da bi vam forumaši Legalisa bili zahvalni za povratnu informaciju o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija