Jump to content

Prometna zbog životinje na cesti...tko je kriv?


Vinhrv

Preporučene objave

Poštovani,

nisam siguran dal na pravom mjestu postavljam topic ali trebam pomoć pa....Naime zbog nesvakidašnje situacije naletio sam na auto ispred sebe, a ne osjećam se krivim pa me zanima kako se situacija tumači u zakonu s obzirom da nismo zvali policiju već samo izmjenili podatke osiguranja.

Noć je, vozilo ispred mene je dalo žmigavac za odvajanje u desni trak (odvojak na benzinsku u istom smjeru), te naravno lagano usporavamo i on i ja iza njega ali ništa pretjerano jer je odvojak, a ne skretanje pod nekim kutem. Ispred nas nema vozila dakle nema ni razloga za neko drastičnije kočenje. Vozimo 50/h po propisima. Ne mogu sa sigurnošću reć koliki je bio razmak izmedju automobila ali rekao bi dovoljan. Odjednom umjesto odvajanja u desni trak on doslovno zakoči u mjestu (možda čak i pod ručnom) nasred ceste. Razlog pretrčala mu mačka ispred auta. Ja sam naravno očekivao odvajanje u desni trak kako je bilo i signalizirano, a ne zaustavljanje na cesti na kojoj je dopuštena brzina 60/h. Izbjeć ga nisam mogao jer je u tom trenutku dolazio auto iz suprotnog smjera i došlo je do sudara s materijalnom štetom.

Zanima me kako zakon gleda krivnju u ovakvom slučaju...tko je kriv?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija