Jump to content

DUKAZI UPLATA, kako


im-free

Preporučene objave

Sudu sam dostavio preslike izvršenih uplata, cesije, naloga banci za ustupanje deviznog priliva (još 2001 i 2002 g.) Sud ne priznaje to jer prema odvjetniku suprotne strane, ja moram dokazati da su oni novac i fizički primili ili uknjižili na račun.

Vjerovali ili ne sud to prihvaća i ja bi to morao dokazati. Pitanje je međutim kako.

Firma koja je navodno ostala dužna je likvidirana 2002 g (ja sam parafirao mjenicu od firme i osnovom toga me gone). Da bi priča bila zanimljivija, tužitelj ne raspolaže dokumentacijom kojom bi dokazao svoje potraživanje. Iako im je to sud naložio da dostave oni to nisu dostavili jednostavnim obrazloženjem da to nemaju i da nisu bili dužni čuvati. Zakon međutim kaže da se dokumentacija mora čuvati 10 g. Iako sam i na to ukazao,ništa. Sud prihvaća sve što oni zahtjevaju, mene ignoriraju. Već jednom je sud donio istu presudu pa je Županijski vratio na ponovno suđenje no sve je i u ponovnoj presudi isto.

Nevjerovatno je da velika firma nema podatke o prilivu kako deviznom tako kunskom na svoje račune i da ne čuva dokumentaciju koja je "predmetna" u sporu.

Na kraju, banka, RIJEČKA preko koje je išao nalog za ustupanje priliva deviza je također propala. Kako onda dokazati kada sud ne priznaje predočene originale i spisu priložene kopije.

Svima hvala koji bi mogli pomoći

 

citiram iz obrazloženja presude..........., zato što iz ničeg priloženog nije razvidno da je novac fizički prešao na račun tužitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

buduci da Vi imate priznanice o uplati u korist odredjenog racuna,dostavljam vam zanimljivu odluku Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.

<<KAO ODLUČNI KRITERIJ ZA PITANJE ISPUNJENJA NOVČANE OBAVEZE UZIMA U OBZIR SAMO ČINJENICU GDJE SE VODI RAČUN VJEROVNIKA. ZA PRAVILNU PRIMJENU NAVEDENE ODREDBE ODLUČNA JE SAMO ČINJENICA DA LI JE TUŽITELJ, KAO VJEROVNIK, U VRIJEME SPORNE NOVČANE TRANSAKCIJE IMAO OTVOREN RAČUN KOD BANKE KOJOJ JE STIGLA NOVČANA DOZNAKA DUŽNIKA U KORIST VJEROVNIKA>>.

(Presuda Vrhovnog suda FBiH, broj: 070-0-Rev-07-000808 od 09.09.2008. g.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija