Jump to content

tijek zastare izvrsenja kazne


ivan.z

Preporučene objave

Da li zastara izvrsenja kazne zatvora (KZ-2013g)tece za vrijeme izdrzavanja kazne? Cl 84 tocka 3 kaze da ne tece ali dal se odnosi samo na zastaru u tom postupku ili i u drugom postupku

Primjer

Osoba osudena na 7 godina zatvora i trenutno odsuzuje kaznu a ima drugu presudu koja je 10 mjeseci pravomocne su u isto vrijeme i kazne nisu spojene .znaci kad bi osoba izdrzala kaznu od 7 godina da li bi nastupila zastara izvrsenja kazne od 10 mjeseci s obzirom da je proslo 6 godina od pravomocne presude za kaznu od 10 mj.?ako zastara ne tece za vrijeme izdrzavanja kazne znacilo bi da novi kz-2013 vise ne poznaje relativnu ali ni APSOLUTNU zastaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li zastara izvrsenja kazne zatvora (KZ-2013g)tece za vrijeme izdrzavanja kazne? Cl 84. tocka 3. kaze da ne tece ali dal se odnosi samo na zastaru u tom postupku ili i u drugom postupku

 

Po mom mišljenju - ne teče.

 

Pravno mišljenje iz Komentara KZ-a, autora Bačić-Pavlović -

 

"Mirovanje zastare nastupa kad se prema zakonu izvršenje ne može poduzeti. Kao osnova za mirovanje dolazi u obzir samo okolnost koja je kao takva predviđena u pravnim propisima. To je, npr. slučaj kad je osuđenom odgođeno izvršenje kazne, ili ako osuđeni izdržava neku drugu kaznu, ili ako se nalazi na uvjetnom otpustu."

 

Napomena - riječ je o Komentaru "starog" KZ-a.

 

...ako zastara ne tece za vrijeme izdrzavanja kazne znacilo bi da novi kz-2013 vise ne poznaje relativnu ali ni APSOLUTNU zastaru.

 

Novi KZ i jeste ukinuo razlikovanje između tzv. relativne i apsolutne zastare. Sada postoji samo jedna zastara.

 

Imajte na umu kako se ove dvije pravomoćno izrečene kazne, mogu i objediniti, a putem tzv. neprave obnove kaznenog postupka temeljem čl. 498. st. 1. t. 1. ZKP-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija