Jump to content

obnova postupka


anton887

Preporučene objave

molim vas za savjet. Presudom iz žurnog postupka sam osuđen na novčanu kaznu zbog nedostave podataka o osobi koja je upravljala mojim vozilom. Takva presuda je donesena iako sam na obavijest policijske uprave odgovorio i naveo sve podatke o osobama koje voze automobil. Radi se o tome da u čitavoj obitelji vozimo samo jedan automobil. Obzirom da nema prava žalbe, da li mi možete savjetovati neke dokaze za obnovu postupka?

 

hvala vam najljepša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dokaz može biti jedino primjer iz sudske prakse gdje je sud zbog istoga oslobodio optuženika.

 

http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/74655-Ročište-za-nedavanje-podataka-o-vozaču?p=654866#post654866

 

 

 

 

hvala vam Sivko na odgovoru. Međutim, ovaj link što ste mi stavili odnosi se na postupak do donošenje 1 stupanjeske presude. Obzirom da sam ja presudom proglašen krivim zbog iste situacije, jedino mi ostaje obnova postupka kad nemam pravo žalbe iz žurnog postupka. Zanima me koje bi to mogao podnijeti nove dokaze ili činjenice koji su sami za sebe ili u vezi s prijašnjim dokazima prikladni za oslobođenje čl.214. PZ-a?

 

Također me zanima da li se osobe navedene kao vozači u obavijesti PU mogu smatrati svjedocima i da li ih je sud mogao zvati da daju iskaz o tome da li znaju tko je od njih vozio?

 

hvala vam najljepša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošalji pp rbalboa jer nije naveo iz kojeg razloga je oslobođen pa po tom ključu treba tražit obnovu dakako ako sud pristane jer kod tih prekršaja suci i oslobađaju i kažnjavaju.

 

samo mi recite da li se osobe koje sam naveo u Obavijesti policijske uprave kao vozači smatraju svjedocima i da li bi ih mogao pri zahtjevu za obnovu predložiti kao svjedoke?

 

hvala još jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZKP.Neće ih zvat jer oni ne znaju niti su mogli znat zašto ste vi napisali par osoba da su upravljali vozilom.Članak je takav kakav je,kažnjava se onaj koji ne da podatke ili onaj koji ne da vjerodostojan podatak o osobi koja je upravljala vozilom.A neki suci nevjerodostojan podatak uzimaju i "ne znam" i "upravljali su ti i ti".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija