Jump to content

neisplate place


merlinka

Preporučene objave

Poštovani,

 

Radila sam 15 g.u firmi,koja je svake dvije godine mijenjala poslovanje.Placa je bila redovita, sve je bilo OK, do trenutka kada nije stigla jedna od placa a zatim su uslijedila još 2 (dva) mjeseca bez place , nakon čega nam je nas direktor ponudio da potpisemo, izvanredni ugovor otkaza o radu gdje on priznaje da nam duguje place i da je povrijedio zakon o isplati placa, te smo sa svim papirima od firme,platnim listama na kojima Pise da nam ih nije isplatio, otišli na burzu rada i ostvarili pravo na naknadu. Medjutim, mi još te place nismo vidjeli, u policiji kažu da to nije kazneno djelo, jer u trenutku isplate on nije imao novaca na računu, a na zavodu kažu da ako nakon 3g.ne isplati da placu nećemo ni vidjeti...

Pa, Vas ovim putem molim da mi netko da savjet, kako mi njega možemo tražiti naše place tj.isplatu, pravnim putem, jer dotični gospodin je bio upravitelj svoje firme( zadruge).? I da li je to kazneno djelo ili ne?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Medjutim, mi još te place nismo vidjeli, u policiji kažu da to nije kazneno djelo, jer u trenutku isplate on nije imao novaca na računu...

 

Ako situacija doista jeste takva, tada su "plavi dečki" u pravu.

 

Čl. 132. st. 3. KZ-a -

 

"Nema kaznenog djela neisplate plaće, kada je do neisplate došlo zbog nemogućnosti raspolaganja financijskim sredstvima na računu poslodavca ili nedostatka financijskih sredstava na računu poslodavca koji nisu nastali s ciljem izbjegavanja isplate plaće."

 

...a na zavodu kažu da ako nakon 3g.ne isplati da placu nećemo ni vidjeti...

 

Misle na rok zastare za potraživanja iz radnog odnosa. U tom roku morate tužiti poslodavca da vam isplati dugovane plaće.

 

Pa, Vas ovim putem molim da mi netko da savjet, kako mi njega možemo tražiti naše place tj.isplatu, pravnim putem, jer dotični gospodin je bio upravitelj svoje firme( zadruge).?

 

Tužbom. Ukoliko ste članica sindikata, obratite mu se za pravnu pomoć i zastupanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija