Jump to content

Mogucnost ponistavanja darovnog ugovora za nekretninu


tanjawn

Preporučene objave

Prije nekoliko godina moja teta jeg darovala jedan stan mojoj majci ali s kaluzulom da ona ima dozivotno uzivanje a i njezin partner nakon njene smrti ima dozivotno uzivanje.

 

Prije 3 mjeseca moja majka je dalje taj stan darovala meni sa istom klauzulom naravno gdje moja teta i njezin partner i dalje imaju pravo dozivotnog uzivanja. (dakle taj stan jos u principu ja ne mogu koristit bar daljnjih 10 godina)

 

Medjutim sada kada je partner od moje tete shvatio da ona zbilja vise nije vlasnik dosao je k nama i trazi nas (tj. Mene) da ja svojoj teti vratim nazad stan jer da ona sad nema vise puno novaca. Ako treba da ce dati i na europski sud!

 

Koliko sam ja shvatila od moje advkatice tokom procesa prijepisa s moje majke na mene moja teta nema tu vise nikakvih prava (osim naravno dozivotnog uzivanja) te je to bila njena zelja kad je to darivala (ona je sad dement i on vodi njene racune).

 

Zanima me imaju li oni ikakve pravne mogucnosti pobijanja tog darovnog ugovora? Kako da se postavim sad u toj situaciji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Opoziv zbog osiromašenja darovatelja (čl. 493. ZOO-a) se može učiniti isključivo ukoliko se dar još nalazi u imovini obdarenika, što u vašem predmetu nije slučaj. A partner tete neka slobodno nađe drugu ženu na kojoj će se obogatiti.

 

Što se mogućnosti pobijanja tiče, vidite čl. 335. ZOO-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija