Jump to content

Aljkavost u računovodstvu u obračunu i uplata na zaštićeni račun


zakanita

Preporučene objave

U našoj firmi je, nekim djelatnicima sa ovrhom, uplaćena cijela plaća na račun za ovrhu. Tako da im kompletna plaća otišla na ovrhu. Poslodavac im je izašao u susret tako što im je posudio novac za život uz kamatu. Greške u računovodstvu se ponavljaju bez odgovornosti. Na koji način djelatnik može tražiti svoje pravo po Zakonu (2/3 plaće) a da ne plaća kamate i ne odgovara za tuđe pogreške? Da li poslodavac mora zaštiti djelatnika od grešaka drugog djelatnika ili može zarađivati na tim greškama? Što poduzeti?

Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

poslodavac je dužaj uplatiti Vam 2/3 plaće na zaštićeni račun kada mu dostavite podatak o istome. U slučaju da ste mu to dostavila, ali po tome nije postupljeno, ponovite takvu dostavu u pisanom obliku i jasno zahtjevajte uplatu 2/3 plaće na takav račun s pozivom i ukazivanjem na članak 173. ovršnog zakona. Za slučaj da ni to ne pomaže, ili ako smatrate da ne biste uspjela sama, obratite se odvjetniku da mu on pošalje takav dopis uz prijetnju prijave nadležnim inspekcijama.

 

Odgovornost poslodavca za štetu koju učini njegov radnik drugom radniku, predviđena je Zakonom o radu. Poslodavac odgovara oštećenom radniku, a kasnije ima pravo regresa od počinitelja štete. Odgovornost itekako postoji. Poslodavac mora zaštiti radnika od grešaka drugog radnika.

 

Poslodavadc Vam posuđuje novac uz kamatu? To on zarađuje na Vama, a ne da Vam izlazi u susret. Naravno da u takvoj situaciji neće biti zainteresiran za preusmjeravanje dijela Vaše plaće na zaštićeni račun i zaštiti Vas od tuđih grešaka, jer mu to nije u interesu.

 

Evo nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija