Jump to content

mup poslao ovrhu,kazna placena


bakalular

Preporučene objave

pozdrav svima

 

2012 godine sam napravio prometni prekrsaj,i kaznjen sam kaznom u iznosu od 2000kn.

kaznu nisam platio odmah nego nakon sta sam dobio opomenu...

platio sam taj iznos i dokaz odnio u poreznu upravu gdje su mi rekli da ce oni dokaz proslijediti u mup.. porezna uprava je to i napravila u siječnju 2013.

Međutim gospoda koja radi u uredu policijske postaje u gradu gdje je prekrsaj napravljen,umjesto da zavrsi slucaj,kaznu salje na naplatu i ovrhom mi skidaju 950 kuna s racuna..odlazimu finu pitati tko me je blokirao i zasto,dobivam broj postupka s kojim idem u poreznu upravu pitati u cemu je rijec,tamo mi govore da ne znaju u cemu je problem jer je to vec rijeseno 2012,za sto je mupu posaln dokaz 2013..

to se desilo u svibnju ove godine(2014).. nakon toga odlazim u policiju gdje mi doticna sluzbenica vadi fasciklu smojim slucajem i tvrdi da dokaz nisu dobili.. I dok je listala papire posto sam stajao pored nje ugledao sam papir koji je porezna poslala jos te famozne 2013.

papir je bio uredno ispod svih drugih.. i onda krece pitanje zasto ja to nisam donio u mup,gdje sam poludio i objasnio da zivimo u 21 stoljecu i da postoji poziv na broj kojim se vidi uplata na racunu mup rh.. Mene sad zanima posto je proslo 3 mjeseca i nitko mi se iz ureda mupa nije jos javio,mogu li podnijeti tužbu? i tražiti kamate zbog nevraćanja sredstava na moj račun? jer zaposlenica mi je rekla cim naprave zahtjev za povrat da ce me zvati da dodjem potpisati..to se desilo 7.5.2014 a danas je vec 24.82014

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Joj, joj, joj.. neki rokovi za to riješiti u ovom, po njima pokrenutom ovršnom postupku, su već prošli...

No ništa nije izgubljeno.

 

Tu jednostavno treba požuriti stvar. Preporučio bih da im napišete požurnicu u pisanom obliku za postupanje sukladno dogovorenom, tj. vraćanje novaca i za to im ostavite rok od 15 dana (primjeren rok), uz prijetnju da ćete nakon toga roka podnijeti tužbu radi neosnovano naplaćenog iznosa i prijavu državnom odvjetništvu protiv službene osobe zbog stegovnog djela, nesavjesnog rada u službi i zloporabe službenog položaja i ovlasti.

 

Za slučaj da ne dobijete svoje novce u tom roku, mirne duše podignite tužbu i tražite neosnovano naplaćeni iznos natrag uvećan za zakonske zatezne kamate.

 

Nemojte dalje čekati.

 

Evo nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija