Jump to content

sudsko razvrgnuće-dozvola za iznajmljivanje?


uvijeknebitna

Preporučene objave

Molim Vas savjet vezan uz problem koji mi se nameće.

Naime čitam, a i sama sam već pitala o tome, dakle pokrenula sam postupak razvrgnuća vlasništva i sada nisam sigurna dali sam se trebala u to upustiti jer čitajući ovjde iskustva i savjete to će me koštati više nego sam i mislila, kao da vodim parnicu oko cijele parcele i trajati će godinama što niti želim niti ima smisla. Parcela na kojoj je sagređena obiteljska kuća podijeljena je ugovorom o nasljeđivanju i darovnicom na dva vlasnika koja su i upisana u zemljišne knjige s točno navedenim dijelovima i mjerama koje je i sam geodeta napravio. Jedna polovina ima i građevinsku dozvolu dok druga polovina drugog vlasnika je u toku pripremna dokumentacija za izradu građevinske dozvole.

Zanima me ima li tu smisla tražiti razvrgnuće vlasništva i što dobivam s time?

Također me zanima s obzirom da je ta parcela i kuća podijeljena i postala je dvojni objekat s okućnicom sa po jednim vlasnikom na svakom dijelu, zašto Odjel za gospodarstvo točnije za izdavanje rješenja za bavljenjem ugostiteljstvom (iznajmljivanjem apartmana i soba) mora dobiti suglasnost drugog vlasnika koji nije vlasnik mojeg dijela? To više ispada kao da mi susjed mora dati zeleno svijetlo da bi se bavili iznajmljivanjem što mi je totalni apsurd.

 

Hvala odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija